Viktor, levelet hozott a posta! – A debreceni szocialisták felháborodott levele a miniszterelnöknek – cikkünk nyomán

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták felháborodva olvasták a Városi Kurírban, hogy Orbán Viktor szerint Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. A kormányfő úgy fogalmazott: „Magyarországon nincs éhező gyermek, mert aki óvodába, iskolába jár, az kap enni. Aki ilyet mer állítani Magyarországon, az vagy a Holdról jött, vagy csak egyszerűen nem mond igazat.”

A felháborodást tettek követték

Arról még nem tudunk, hogy a Holdon focimeccset rendeztek volna, így marad a második lehetőség.

A szocik egy levél kíséretében megküldték Orbán Viktornak L. Ritók Nóra: Láthatatlan Magyarország című könyvét, amely elszomorító látlelete napjaink Magyarországának. Szerkesztőségünk hozzájutott a levélhez, azt változtatás nélkül adjuk közre.

Természetesen Orbán Viktor válaszát is megjelentetjük, ha érdemesnek tartja a szocikat arra, hogy kifejtse, mire is gondolt, amikor kijelentette: a NER-ben nincs éhező gyermek.

„Magyarország Miniszterelnöke

Dr. Orbán Viktor úr részére

Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ön pár nappal ezelőtt arról beszélt, hogy kormányzása alatt Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. Ezt a kijelentését megalapozatlannak tartjuk, nem a valóságról beszélt, amikor ezt állította. Napjaink Magyarországán szerény szakértői becslések szerint is 200 ezer magyar gyermek éhezik rendszeresen, azokról akik 2-3 napig nem kapnak elegendő ételt, nincs pontos adat, de százezres nagyságrendről beszélnek a szociális terület szakemberei.

Tisztelettel megküldjük Önnek és a kormány minden tagjának L.Ritók Nóra: Láthatatlan Magyarország című könyvét, a közleményünkkel együtt. Szeretnénk, ha a milliárdosok kormánya megismerné azt a Magyarországot, a nyomornak azt a mélységét, amelyről nem akarnak tudomást szerezni. Szembesíteni akarjuk a kabinet tagjait, hogy a bihari térségben milyen nyomorult, gyakran középkori körülmények között küzdenek a megélhetésért magyar emberek tízezrei.

Nem ígérjük, hogy könnyű olvasmány lesz, de minden sora igaz,

azt a láthatatlan Magyarországot mutatja be, amellyel Ön ott a Várban már nagyon régen nem találkozott. A nyári szabadsága ideje alatt ne sajnálja a kötetre az időt, hiszen Ön nem csak a milliomosok miniszterelnöke, hanem felelősséggel tartozik minden magyar emberért. Kérjük tegye a dolgát, ne csak hirdesse, hogy plebejus kormánya van, hanem ezt a mindennapi életben is bizonyítsák. Szeretnénk Önt és kormánya tagjait emlékeztetni, hogy mit mondott Benedek pápa:

„Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével”

Meggyőződésünk, nem attól lesz egy kormány keresztény,

hogy naponta legalább tucatszor jó hangosan a tudomásunkra hozza. A szavak helyett, a tettek beszélnek, minősítenek: a keresztény kultúrának szerves része az egymás iránti szolidaritás, az emberi méltóság tisztelete, a gyengék, elesettek felkarolása.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták nevében tisztelettel meghívjuk miniszterelnök urat egy egész napos látogatásra a bihari térségbe, ahol megismerheti, milyen középkori körülmények között élnek magyar emberek az Ön 2010-óta tartó kormányzásának a tizedik esztendejében.

Debrecen, 2019. július 18.

Tisztelettel

Dr. Juhászné Lévai katalin

a megyei nőtagozat elnöke”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük