Az eredetileg decemberre tervezett átadás helyett, legkorábban március környékén fejeződhet be a hármas metró felújítása. 2019 első negyedévének végén indulhat csak újra az utasforgalom az M3-as metró északi szakaszán.

Hajtsák be a kötbért is!

A metrófelújítás eleve késve kezdődött el, és mára azt is tudjuk, hogy a kivitelező cég képtelen a vállalt határidőn belül befejezni a munkát – írja a Demokratikus Koalíció honlapján Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője. Budapest fideszes vezetésének még egy ilyen felújítás is jócskán meghaladja a képességeit. Bár rengeteg pénzt fizetnek a felújításért, mégsem a legrosszabb állapotban lévő, és ebből kifolyólag életveszélyes útszakaszt újítják fel, hanem az metró északi szakaszát.

A DK felszólítja Tarlós Istvánt, vizsgáltassa ki, mi az oka a több hónapos csúszásnak. És felszólítja a BKV vezérigazgatóját, hogy hajtsa be a kötbért a csúszásért kivitelezőkön.

A DK feljelentésére nyomozás indult

Tarlós István egyébként is bajban van, a Demokratikus Koalíció feljelentésére ugyanis nemrégiben nyomozás indult. Két éve még elutasította a Főügyészség a feljelentésemet, most viszont az ORFK utasította a BRFK-t a nyomozásra.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya arról tájékoztatott minket, hogy a Budapesti Rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozásra, méghozzá különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Pénzzel támad Brüsszel: 154 milliárdot ad a 3-as metróra

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét