Az LMP szerint amennyiben a Fidesz folytatja a kormányzást, akkor Magyarországon szegénység maradna, és tovább növekedne a társadalmi szétszakítottság. Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón a kormányváltás szükségessége legfontosabb indokának nevezte azt, hogy az elmúlt 8 évben nem csökkent a szegények száma, így továbbra is 3,5 millióan élnek mindennapi nélkülözésben. 
[mnky_ads id=”10551″]
A kormány igazságtalan társadalom- és adópolitikája emellett soha nem látott jövedelmi különbségeket is okozott – mondta, példaként említve, hogy az ország egymillió legszegényebb és egymillió legtehetősebb lakosának keresete között 2010-ben nyolcszoros, hat évvel később pedig már csaknem tízszeres volt a különbség.
[mnky_ads id=”10552″]

Az LMP politikusa hangsúlyozta, a Fidesznek azért is távoznia kell a hatalomból, mert nem tudott létrehozni egy életképes gazdasági modellt, a növekedés mögött ugyanis kizárólag a multinacionális vállalatok és az uniós támogatások állnak, miközben a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak.

A Fidesznek emellett azért is mennie kell, mert intézményesítette a korrupciót, és közben félelembe taszította az embereket, aminek eredményeként egy szorongó, örömtelen társadalom alakult ki, sokan pedig csak a külföldre menekülésben látják az egyetlen kiutat – fejtette ki Schmuck Erzsébet.

Kiemelte, az LMP ezzel szemben általános béremeléssel, igazságosabb családtámogatással csökkentené a társadalmi egyenlőtlenségeket, a hazai kis- és középvállalkozások megerősítésével stabil lábakra állítaná a gazdaságot és véget vetne a gyűlöletkeltő politikának.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Egyszerre van bér- és lakhatási válság – Bezzeg a kormánytagok és köreik!

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here