Ez a napKiemelt hírek

Tüntetnek az egészségügyi dolgozók

egészséfügy

Délután két órára demonstrációra hívja az embereket a Független Egészségügyi Szakszervezet. A kormány ugyanis nem volt hajlandó tárgyalásokat kezdeni a FESZ, és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) által javasolt bértábláról.

A szombati tüntetést az ápolók, szakdolgozók továbbra is alacsony bére és a megbecsülés hiánya miatt tartják. Korábban a Mentődolgozók Szövetsége is egyetértett az utcai demonstrációval, az időpont választással azonban nem. A mentősök szervezetének tagjai magánemberként vesznek részt a Parlamenthez szervezett tüntetésen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint két héttel a választás előtt szervezett tüntetés nehezen értelmezhető másnak, mint politikai akciónak. A szakszervezet egyébként felhívja a résztvevők figyelmét arra, hogy a tüntetés politikamentes. Nem határoz meg pártpreferenciákat, és szeretnék, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

A megmozdulás az V. kerületi Alkotmány utcában, a Parlamenttel szemben lesz.

Az esemény szervezői a Facebook-oldalukon azt írták: „egy ápolónő, mentő-dolgozó, szociális gondozó bére 40 százalékát sem éri el a nyugati béreknek, pedig az ország teljesítménye többet engedne ennél. Az elmúlt években több ezer közpénzen kiképzett egészségügyi dolgozó, mentő dolgozó, szociális gondozó hagyta el az országot, vagy a szakmát az alacsony bérek, a megbecsülés hiánya miatt, és a folyamat nem állt meg”.

Hozzátették „állítsuk meg Őket, hogy maradjanak itthon, és segítsünk, hogy jöjjenek vissza, azok akik elmentek!”

(Forrás: MTI)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó:

Tűntetésre készülnek az egészségügyben dolgozók

About Author

Szólj hozzá!