Connect with us

Kerítésen innen

„..A legtöbb tanár fél, ha kiderül, hogy fertőzött, táppénzre kell mennie” – Egy oktatási intézményben a pedagógusok 5 százalékának pozitív lett a tesztje, miközben tünetmentesek voltak

ilyen-nincs-debrecen
Megosztás

Összesen 190 ezer ember bevonásával pénteken kezdődött az országos és önkéntes koronavírus-tesztelés a szociális intézmények, óvodák, iskolák, kórházak dolgozóinak körében. Elsőként a szociális intézmények munkatársai kerülnek sorra – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Szinte ezzel egy időben jelent meg az erről szóló kormányrendelet is, amelyből megtudható, hogy a tesztelést a fővárosi és a megyei kormányhivatalok szervezik meg, az

elvégzéséhez orvostanhallgatók rendelhetők ki. Közülük kerülnek ki azok is, akik 12 órás váltott műszakokban keresik fel otthonaikban a fertőzés-gyanúsakat.

Hétfőn kezdték a pedagógustesztelést

„Az egyik oktatási intézményben a kollégák öt százaléka fertőződött meg”

– mondta el az ATV Híradójának Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke. Ezek a tanárok tünetnélküliek voltak. Őket azonnal hazaküldték.

Digitális oktatást rendeltek el, hogy a száz százalékos távolléti díjukat tudják fizetni

– tette hozzá.

Totyik Tamás arról is beszélt sokan nem merik letesztelni magukat,

de a Pedagógusok Szakszervezete minden pedagógust a tesztelésre buzdít, hogy tiszta képet kaphassanak az oktatási intézmények fertőzöttségéről, és arról, hogy az iskolák valóban gócpontok vagy sem, és hogy fenntartható-e ilyen formában továbbra is az oktatási rendszer. Az alelnök szerint

2020. Magyarország…

a legtöbb tanár fél, hogy ha kiderül, hogy fertőzöttek, táppénzre kell menniük.

Sok pedagógus pedig azért nem látja értelmét a tesztelésnek, mert egyrészt azok csak

ötven-hatvan százalékos pontosságú gyorstesztek, másrészt mivel a gyerekeket nem tesztelik így ők akár potenciális vírushordozók lehetnek, nap, mint nap.

Frissítés!

Boros Bánk Levente politológus, a Médianéző Központ igazgatója „együttérző” hozzászólása a Facebookról:

„Felnőttek vagytok odaát, döntsétek már el, hogy mit akartok!”

Szörényi

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. csipetke

    2020.11.23 15:28 at 15:28

    A pedagógusoknál legalább kilátás van a 100% táppénzre, az egészségügyi szakdolgozóknak pedig bizonyítaniuk kell, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg, ami röhej, mert hogyan lehet ezt bizonyítani? Egyébként 60%-ot kapnak az amúgy is siralmas keresetükből. A kormány tényleg csodálkozik, ha nagyon sokan ott fogják hagyni az egészségügyet?

  2. Pingback: Digitális oktatás: ez a forma teljesen elszegényíti az interakciókat. - Városi Kurír

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük