Folytatódik a Djokovic szappanopera – Őrizettben a teniszező

Melbourne-ben őrizete vették a világelső teniszező Novak Djokovicot – jelentette szombat hajnalban a BBC.

Megjárta az oltásellenes sportoló

Az őrizetbe vétel azok után történt meg, hogy pénteken az ország bevándorlásügyi minisztere, Alex Hawke megvonta az oltásellenes sztár vízumát. Ezzel megnyílt a jogi lehetőség arra, hogy Djokovicot a hétfőn kezdődő Austral Open előtt kitoloncolják.

Djokovic “közegészségügyi vészhelyzet

A sztár ügyvédei azonban fellebbeztek. A bírósági tárgyalás előtt vették tehát őrizetbe a szerb sportolót.
Mégpedig azért, mert az ausztrál kormány a szabadlábon lévő teniszezőt közegészségügyi vészhelyzetként tartja számon. A bírósági tárgyalást amúgy vasárnapra tűzte ki az a bíró, aki Djokovic Ausztráliába való érkezése után egyszer már a teniszező számára kedvező ítéletet hozott. Ez a tárgyalás, amely magyar idő szerint szombaton este 23.30-kor kezdődik, döntő fontosságú lesz abban a kérdésben, hogy a teniszező maradhat-e az országban, vagy pedig el kell hagynia Ausztráliát. Amennyiben a tárgyalóteremben veszít a sportoló, azonnal el kell hagynia az országot és a következő három évben egészen biztosan nem utazhat be Ausztráliába,  ügyvédei azt is megerősítették, hogy a hatóságok egy számukra ismeretlen helyre hurcolták el a teniszezőt.

Melbourne-i jelentések szerint percekkel azok után, hogy pénteken a bevándorlásügyi miniszter visszavonta Djokovic vízumát, a városban autózók hangos dudálással fejezték ki elégedettségüket a döntés miatt. A BBC munkatársa szinte csak olyan emberekkel találkozott, akiket mélységesen felháborított, hogy Djokovicot egyáltalán beengedték az országba.

Kapcsolódó

djokovic

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük