A felcsúti bekebelezi az alcsútdobozi általánost? – Orbán beígérte, hogy megvédi a kisiskolákat, most Pintér kezében a döntés

600 fős, 16 tantermes iskolát kap Felcsút, a falucska, ahol alig laknak 1800-an – írtuk 2020-ban és ahogy annak lenni kell 2023-ban a jövő idő jelenné vált. Végül is érthető. Hogy venné az ki magát, hogy az országvezető fatornyosában csak kicsi vasút, meg fociakadémia és műtó kilátóval és szállodával van, de egy fia 600 fő befogadására és elméjének csiszolására alkalmas suli sincs. Igen ám, de….

Hogy üres? Na és, megoldják okosba….

Az óceánrepülő Endresz Györgyről elnevezett felcsúti általános iskola földszint, plusz egy emeletes és 16 tanterme van. A hasznos alapterülete 5611 négyzetméter és 600 gyerek tanulhat(na) benne. A tornacsarnok alapterülete 1085 négyzetméter. Most már csak a gyerekzsivaj hibádzik, de az sem soká….

A tankerület az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskolát a felcsúti Endresz György Általános Iskola tagiskolájává tenné, erről még egyeztetések lesznek és a végső döntést a „köznevelésért felelős miniszter” fogja meghozni

– tudta meg a Telex.

Orbán beígérte, de hol van már a választás heve….

A portál olvasója így foglalta össze a tervezett változtatást:

„Felcsúton hatalmas iskola épült a Puskás Akadémia mellett. Már építése előtt aggódott a falu lakossága, hogy veszélyeztetni fogja a mi iskolánkat. A választások előtt a miniszterelnök úr megnyugtatta polgármesterünket, hogy megvédik a kis iskolákat.”

Szerinte az alcsútdobozi iskola egy gyermekközpontú hely, megfelelő létszámmal működik, a szülők és gyerekek elégedettek az intézménnyel. Azt is írta:

„Ez az intézkedés felháborítja a falut pártállásra való tekintet nélkül.”

Majd Pintér miniszter dönt….

A Telex megkereste az érintett Székesfehérvári Tankerületi Központot, akik megerősítették, hogy

a hír igaz, a fenntartó átszervezési javaslatot nyújtott be a köznevelésért felelős miniszterhez, vagyis Pintér Sándorhoz.

A javaslat értelmében az Alcsútdobozi József Nádor Általános Iskola beolvadna a felcsúti Endresz György Általános Iskolába.

Az átszervezés, amennyiben jóváhagyják, szeptember 1-jétől lép hatályba. Eszerint a felső tagozatosok Felcsútra járnak majd, az alsó tagozatosok az alcsútdobozi iskolában maradnak.

Pin It on Pinterest