A Habony-stáb nagy munkában van: kétségbeesetten keresnek olyan fotót, amin Göncz Árpád az SZDSZ nevével hímzett madaras kravátlit visel – Napi Lendvaiságok….

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most keddi gondolatait olvashatják a napi visszásságainkról.

A miniszterelnök megmutatta, mekkora jelentőséget tulajdonít a köztársasági elnöki funkciónak.

Nagyjából, mint a köztársasági államformának. Ennek megfelelően mintegy mellesleg, újságírói kérdésre válaszolva említette meg: Novák Katalint jelölik köztársasági elnöknek. Na, most már értem, miért kellett pár napja a miniszter asszonynak elhatárolódnia Rákay Philip túl ellenszenvesre sikeredett babakendő-gúnyoló posztjától. Úgy számolnak, a macsó Fidesz barátságosabbra fényezheti magát, ha a választás előtt előhúzza a női kártyát. Az sem árt, ha nem hergelik a szavazókat a nemzet egységének kifejezésére tökéletesen alkalmatlan, azt naponta kétszer felrúgó Kövérrel.

Kérdés, az új jelölt alkalmas-e ennek a szétvert egységnek a renoválására

Nyilván szerencsésebb és harmonikusabb személyiség Kövérnél, a képzettsége is rendben van. Csakhogy:

el tudjuk-e képzelni, hogy bármely helyzetben, az ország érdekében ellent tud mondani Orbánnak, akinek nevét fülbevalóján viselve mintegy saját védjegyévé tette?

Ez több, mint amit egy átlag fideszes megtett.

El tudjuk-e képzelni, hogy a Fidesz külpolitikáért felelős alelnöke, akit szélsőjobbos, olykor félfasiszta pártvezetők öleltek keblükre, állítja majd helyre európai uniós kapcsolatainkat?

Ha jelenlegi főnöke netalántán veszít, vajon demokratikusan, a népakaratnak megfelelően fog-e dönteni a kormányalakítási megbízásról, ő, aki a fülében lógó „OV’22” felirattal fennen hirdette: mindent (még klipszet is) feltett Orbán 22-es győzelmére?

Lehetséges persze, hogy majd részrehajlás nélkül cselekedne

De elhiszi-e ezt ma róla az egész ország, vagy keresztet vethetünk a választás tisztaságát illető közbizalom maradékára is? Egy biztos. Mivel pártatlansága mellett azzal érvelnek: hát hiszen elnökké választása előtt Göncz Árpád is SZDSZ-tag volt, a Habony-stáb most nagy munkában van. Kétségbeesetten keresnek olyan fotót, amin Göncz Árpád az SZDSZ nevével hímzett madaras kravátlit visel.

Vagy legalább a nadrágszárából villan ki egy cuki, „Kis János” feliratú zokni.

Forrás

 

 

A Habony-stáb nagy munkában van: kétségbeesetten keresnek olyan fotót, amin Göncz Árpád az SZDSZ nevével hímzett madaras kravátlit visel - Napi Lendviságok....

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest