A mi "fizetségünk" a gyermekek örömtől csillogó szeme - Ételosztás Debrecenben „kéretlenül" - Városi Kurír

Sorting by

×

A mi “fizetségünk” a gyermekek örömtől csillogó szeme – Ételosztás Debrecenben „kéretlenül”

“A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik.” /Ferenc pápa/ A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete, több mint egy évtizede, a hónap utolsó vasárnapján vendégségbe hívja, a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élő felebarátainkat.

Hirdetés

Sajnos minden alkalommal elszorult a szívünk, amikor gyermekeikkel érkező szülők jöttek a Petőfi térre

Ezek a gyermekek már korán megtanulják, hogy mit jelent a nincs, beleszülettek a szegénységbe. Úgy látjuk, hogy legtöbbjüknek már születéskor eldől a sorsuk, esélyük sincs arra, többre vigyék, mint a szüleik – írta beszámolójában a vasárnapi ételosztásról az egyesület alelnöke, Szabó Zoltánné.

A koronavírus járvány miatt az utcai ételosztás még szünetel, ennek ellenére igyekeztünk a legrászorultabb emberekhez eddig is eljutni. Június utolsó vasárnapján úgy gondoltuk, a magunk módján, lehetőségeink szerint, a debreceni nehéz sorsú gyerekeknek szerzünk egy kis örömet, viszünk fényt az életünkbe.

A délelőttöt a Kamilla Családok Átmeneti Otthonában és a Szeta Nap utcai otthonában töltöttük

Mindkét intézményben biztosítják, hogy a családok a gyermekeikkel együtt éljenek, segítséget nyújtanak a szülőknek a gyermekek ellátásához, gondozásához. Öröm volt látni, hogy mindkét intézményben szeretetben élnek a családok. A szülők segítik egymást, a gyermekek is ezt a példát látják.

Régi ismerőseink, hisz’ az utóbbi években több alkalommal voltak az ételosztásainkon, illetve mi is vittünk élelmiszert a számukra. Így tettünk most is. A szülők örömmel fogadták a töltött káposztát, jutott bőségesen minden családnak.

A mi “fizetségünk” a gyermekek örömtől csillogó szeme volt.

Naponta újabb és újabb debreceni lakosok keresnek meg bennünket, hogy támogassuk őket

Eddig senkinek sem mondtuk, hogy nem, mert meggyőződésünk, segítenünk kell, mind többen higgyenek abban, azért mert szegények, ugyanolyan emberek, mint azok, akiknek az élet napos oldalán jutott hely. Az egyesület természetesen a maga lehetőségei szerint a jövőben is teszi a dolgát, de teljesítő képességünk határait feszegetjük. Eddigi “védenceink” továbbra is számíthatnak ránk, de ezt a kört tovább nem tudjuk civil szervezetként, anyagi támogatás nélkül, tovább bővíteni. Szeretnénk az utcai ételosztást is újra elindítani, amint erre lehetőségünk lesz.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti.

  • Mobil / a hét minden napján/ : 30 9841 963
  • E-mail címünk: segitsaraszoruloknak@gmail.com
  • Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802. A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2021.

Sajnos bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy segítő kézre, egy jó szóra, emberi hangra lenne szüksége

Úgy hisszük, hogy a szeretet, a segíts felebarátodon örök emberi értéke, –egyben az emberség fokmérője–, napjainkban különösen fontos. A járvány miatt nagyon sokan vesztették el a munkájukat, vált bizonytalanná az egzisztenciája.

Bogdán Lászlóval együtt valljuk:

“Számunkra természetes, hogy ha tudunk, adunk. Életünk természetes része a gyengék, elesettek segítése. Nem várunk köszönetet, örülünk, hogy adhatunk.”

A szegények többsége jobban fél az éhezéstől, mint a vírustól. Mert enni minden nap kell/ene/!

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.