A politikai buborék, avagy Orbán örök?

Közvéleménykutatók, szociológusok, és közéleti személyiségek mondják folyamatosan, hogy az Orbán hívők, meg az ellenzék külön politikai, információs buborékban élnek. Nincs közöttük átjárás.

Ezért teheti meg a Főmérnök,

hogy a 2,5 millió elhülyített ember, meg pénzért bárki hátsójába bebújó, tehetségtelen karrierista egy tömbben tartásával, a választási rendszer megváltoztatásával, és a médiumok leuralása miatt a Fidesz gyakorlatilag leválthatatlan.

Ehhez képest mi történt 2019. október 13-án, az önkormányzati választásokon?

Budapestet, megszerezte az ellenzék. Sok nagyvárost is, pl. Pécset, Miskolcot, Szegedet stb. Minél nagyobb egy település, annál több az iskola, az értelmes ember. Pedig a rendszer működésében nem történt változás. Ugyanúgy lopnak mint eddig. Sőt most rá is erősítettek. A mérhetetlen pökhendiség teljesen eluralta Orbán agyát. Meg a seggnyalókét is.

Erre példa,

hogy a kisvasút, és a kertvégi stadion mellé, most 600 fős iskolát építenek Felcsúton, 1085 négyzetméteres tornacsarnokkal. Ott ahol egyébként csak 1800 fő lakik. Eszembe jutott, hogy pl. Pécsett a Bánki sulinak mekkora tornaterme van, vagy az I. Gyakorlónak. Pedig ők már bizonyítottak ezt azt az oktatás terén egy 160 ezres városban, sőt országosan is. Soha nem kapott még annyi pénzt a Mészáros-Garancsi féle hűbéri, kegyúri csapat,mint a járvány alatt.

Tudják, hogy ez a végjáték

Most még többet rabolnak, hogy legyen a kampányban miből kifizetni a szolgákat, meg a hülyéket. Tudják, hogy most nem veszíthetnek, mert akkor tényleg jön a sitt. Persze ehhez az új kormánynak le kell küzdeni majd az államszervezetbe beépített árnyékállamot, amely eluralta a rendőrséget, az ügyészséget, az államigazgatást stb. Egyszer néztem egy krimit, ami gyakorló jogászként megragadott. Piszkos, korrupt zsaruk és a bűnözők csapata került érdekellentétbe, harcoltak egymással. Egy bölcs, kívülálló zsaru mondta egy másiknak, hogy ebben a harcban a csak a bűnözők veszíthetnek. Ugyanis a rendőröknek van valami, ami nekik nincs. A legnagyobb fegyver: a törvény!

Ezt Orbán maffiavezér is tudja,

ennek alkalmazásával szőtte meg pókhálóját az egész országra. Mindenkit bevont, akit lehetett, hogy a falusi közmunkás is tőle függjön. Ehhez legfőbb eszköze a törvényhozás. De ha ez kikerül a kezéből, akkor vége lesz. A jogalkotás teljes kiherélésével a törvényhozást pillanatnyi érdekei szolgálatába állította, majd ez sem volt elég. A járvány idejére különleges felhatalmazást adott magának. Ezzel eljutott a középkori, abszolút uralkodók hatalmához. Minden más csak színjáték, díszlet.

Nyilvánvaló ahogy éjszaka fekszik az ágyában, és saját hatalmán maszturbál agyilag. Borzasztó ember. Gátlás, és önkontroll nélküli hatalom technikus. Semmi nem zavarja. Az se, hogy kiürített 36000 ágyat betegestől, majd Káslerral bejelentettette, hogy az emberek maguk mondták le a műtéteiket, önszántukból a járvány miatt. És azt gondolja, hogy ezt a saját hülyéi is elhiszik neki ezután is. Hát nem!

Ma már tudjuk, hogy az űrben a fekete lyukakból is van információszökés

A politikai buborék is egyre gyengül. Pedig az önkormányzati választásokon az ellenzéknek ezred annyi eszköz állt rendelkezésre, mint nekik. Mégis tudtak győzni. Ezért most a rettegés, utolsó nagy rablás. Az információ lecsorog mindenkihez előbb utóbb. Aztán belátja a polgár, ha keveseknek jut sok, akkor neki, a kisembernek semmi nem marad. Meg nem mindenki tud rabszolgaként élni. Én sem. Ha ezerszer összeestünk, elkeseredtünk, akkor is fel kell állni!

Ez így nem maradhat!

A Főmérnök esténként, amikor egyedül van az ágyában, akkor félve, és nosztalgiával egy régi dalt dúdolgat. Amit még KISZ titkár korában tanult:

“Ez a harc lesz a végső!”

De még mindig nem érti, mert már akkor is csak érdekből volt “kommunista”, azóta meg annyi más. Mert feljebb juthatott! Ezért fog elbukni!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A politikai buborék, avagy Orbán örök?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük