A válaszlépés igazán fideszes: azonnali gyanúsítás

Érden sem nyugszanak a fideszesek. Mint azt az MTI-n keresztül közzétették, feljelentést kezdeményez a Fidesz helyi szervezete, mert álláspontja szerint az érdi ellenzék megsértette a választások tisztaságát.

De mi is történt valójában?

Mint azt a 24.hu írja, az érdi ellenzék megszerzett egy több száz helyi választó adatait tartalmazó listát, amelyet el is keresztelt Kubatov-listának. A Fidesz Érden a T. Mészáros András polgármester mögött álló aktivistákat egy 80 oldalas adatbázissal szerelte fel, amelyet az önkormányzati választás ideje alatt a mozgósításában kell használniuk.

Az érdi lista formájában teljesen megegyezik, a pénteken a Városi Kurir által is bemutatott Kubatov-listával, ami arra enged következtetni, hogy a Fideszben központilag készítik az egyes településeknek a választói névsorokat. A helyi aktivistának személyesen kell végigjárniuk a listában szereplő címeket, majd az általuk rögzített adatokkal a központban újrafrissítik az adatbázist.

Az ellenzék feljelentést tett a választási bizottságnál

Az adatbázisban az egyes címek alatt sokszor egész családok szerepelnek név szerinti felsorolásban, mellettük pedig a telefonos elérhetőséget is feltüntetik, mert a Fidesz a személyes mozgósítás mellett a direkt telefonos megkeresést is rendszeresen beveti a kampányok alatt. Az érdi Fidesz Facebook-oldalára a napokban több fotó is felkerült, amelyen a helyi politikusok T. Mészáros Andrással együtt egy callcenterből telefonálnak a választóknak.

Vasárnap délelőtt a Csőzik László ellenzéki polgármesterjelölt és jelölő pártjai a helyi választási bizottsághoz fordultak a lista miatt. Csőzikék szerint:

Az adatbázisok törvényes úton nem jöhettek létre, a választási kampányban való felhasználásuk pedig egyértelműen sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét.

Mint Szücs Gábor, az érdi MSZP elnöke lapunkkal közölte, a feljelentéssel a szocialisták és a többi ellenzéki jelölő párt is egyetért. A Fidesz a helyi szervezete azonnal ellentámadásba kezdett és feljelentést kezdeményez a helyi ellenzékkel szemben.

Íme a fideszes reakció

Simó Károly, a Fidesz érdi szervezetének szóvivője közleményében azt írta, Csőzik László ellenzéki polgármesterjelölt és jelölőpártjai vasárnap több alkalommal megsértették a választások tisztaságát: szavazóhelyiségek előtt kampányoltak, plakátokat rongáltak és személyes adatokkal is visszaéltek. (Lapunk munkatársa is Érden szavazott. Mint mondta, a plakátok mindegyike éép volt és senki sem agitálta, hogy az ellenzékre voksoljon)

Közölte: egy a Fidesz szimpatizánsainak személyes adatait tartalmazó dokumentum miatt vasárnap a helyi ellenzék kifogást nyújtott be és nem kizárt, hogy azt a saját politikai céljaira lemásolta. Ez az adatkezelő, azaz a Fidesz tulajdonában álló, jogszabályok alapján kezelt dokumentum, amely azoknak az adatbázisban nyilvántartott személyeknek az adatait tartalmazza, akik hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy az adatkezelő velük kapcsolatot tartson. Használata, alkalmazása kizárólag a jogszabályok előírásai szerint történhet – tette hozzá Simó Károly.

Természetesen azonnal meg is gyanúsította az ellenzéki polgármesterjelöltet. Mint írja,

„Félő, hogy Csőzik és a mögötte álló balliberális pártok a papíron szereplő személyek ellen politikai bosszúhadjáratot terveznek. A jogosulatlan adatkezelés alapos gyanúja miatt haladéktalanul büntetőfeljelentést kezdeményezünk”.

Írhatnánk, hogy „no comment”, de inkább egy közismert magyar szólással reagálunk: mindenki magából indul ki!

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest