Alföldi Róbert: ez a valóság a fantasztikusan fejlődő, Európának példát mutató kb 9.850.000 lakosú országban….

A magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él és a pozíciónk másfél évtizede nem javult. Ráadásul az uniósnak csak 40 százaléka az országos szegénységi küszöb. 2020-ban ez az összeg 116 158 forint volt, vagyis aki ennél kevesebb havi jövedelemből élt, azt szegénynek kell tartanunk. Azt pedig, hogy mennyire az, vagyis a szegénysége mélységét az mutatja, hogy a küszöbtől mennyire marad el a tényleges jövedelme. Minél távolabb van tőle valaki, annál kisebb az esélye arra, hogy valaha kitörhet ebből az anyagi csapdából.

A kormány nem vesz tudomást a szegényekről….

„Ma hazafelé Szegedről hallottam egy jótékonyság hirdetést valamelyik rádióban. Valami olyasmi, hogy egy dobozban ajándék, hogy örömöt szerezzünk a közel 50.000 !!! hátrányos helyzetű gyermeknek karácsonykor. (Talán a Máltai Szeretetszolgálat felhívása volt vagy a Baptista Szeretetszolgálaté, nem emlékszem pontosan. De nem is ez a fontos, hiszen mindkét szervezet próbál segíteni, ahogy csak tud.)

– kezdte bejegyzését közösségi oldalán Alföldi Róbert.

Ezt így, lazán

Ennél semmi sem mutatja jobban azt, hogy milyen is a valóság kis hazánkban. Tehát egy fantasztikusan fejlődő, Európának példát mutató kb 9.850.000 lakosú országban 50.000 olyan gyerek van, akinek a családja nem engedheti meg magának, hogy a gyerek ajándékot kapjon karácsonyra.

Nem tudom, ilyenkor igazán mit kellene tenni…de szétfeszít az indulat.

És egyet lehet tenni

Minél több dobozt készítsünk össze, ha tehetjük, és adjuk le ott, ahonnan eljut az 50.000 hátrányos helyzetű magyar gyerek egyikéhez. Vagy nézzünk szét a közvetlen környezetünkben, figyeljünk, és szépen, szenteste tegyük le titokban a csomagot a küszöbre, ahol nincs más ajándék vagy csomag.

Csak úgy, ahogy a Jézuska csinálja. Boldog Karácsonyt, Magyarország ! 2021.”

A kommentekből….

„Ne hagyja ,hogy az indulat feszítse! Fújja ki a levegőt ,és engedje ,hogy a magában lévő szeretettől duzzadjon a mellkasa. A kezdeményezés cipősdoboz akció, sok éve futó csodálatos kezdeményezés, több szervezet is gyűjt. Sok éve készítek karácsonyra , fiammal, most már fiaimmal együtt ajándékdobozt , tele szeretettel. Kívánom, sok emberhez érjen el a posztja és azt is ,ne csak karácsonykor legyünk jók”

„Gondol valaki az otthonokban nevelkedő gyerekekre?”

„Ez csak annyit jelent, hogy közel ennyi hátrányos helyzetű gyermeket tartanak nyilván Magyarországon. Sokkal több olyan gyermek van, aki nem kap ajándékot karácsonykor (sem).”

„Ez csak annyit jelent, hogy közel ennyi hátrányos helyzetű gyermeket tartanak nyilván Magyarországon. Sokkal több olyan gyermek van, aki nem kap ajándékot karácsonykor (sem).”

„Köszönöm az emberi szót. Rájöttem meg tudom csinálni és meg is teszem.”

„Ugyan ezt érzem! Elképesztő a képmutatás a kormány részéről. Minden évben egyre több a szegény ember! Kétségbe ejtő!”

„Tavaly előtt a Rogán Cilike és nemzetünk kitartott celebcédája, a sok követős, átpasszolgatós fitness/gyerekautomata; S. Katalin parádézott a budai Mikulás fesztiválon, asszem pont a Máltai SzrtetSzlglt-al karöltve. Bajos volt ahogy körbefotóztatta magát Cilike és persze várták az ajándékokat, a szegény gyerekeknek, miközben ők százmilliókat vettek(!!!) ki osztalékként a Fujiyama (de belül Sony!) and Partners cégekből, majd karácsonykor a vásárolt exedző fiúcskával beállított fotók: milliomos karácsony kutyával, gyerekkel, feltöltve az Instán. Közben vidéken meg kipaterolták a műemlék épületből az árva/intézetis gyerekeket, mert Viktorkának és Tiborcznak (Gázszerelő stróman nevén) kellett az ingatlan szállodának. A keresztény kormány….”

„En úgy gondolom, hogy aki segiteni tud, akar, ha kicsit körülnéz a környezeteben, biztos van rászoruló gyermek. Sokkal személyesebb, ha pontosan az ő igényeinek megfelelö ajandékot neki adja, akar nevtelenül is, mint egy cipösdobozban kapott szemelytelen tárgy. Es meg gyüjteni, raktarozni, valogatni, főleg szállitani, osztani kelljen. Azt se tudom, hogy mivel sok helyen törtenik gyüjtes, kap e belöle minden gyerek?nem lehet, hogy valaki nem, másik meg esetleg többet?? Ezek voltak a gondolataim. Nem biztos, hogy jók, de az enyemek.”

Cipősdoboz

Idén 18. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. Az országosan közel négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz ajándékokat. A Cipősdoboz Várban minden nap a tündér és a várkapitány fogadja az adakozókat, a kicsik és nagyok mesebeli környezetben helyezhetik el dobozaikat, melyeket a Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekekhez.

„Egész életemben erre vágytam, így ujjongott ugrándozva egy szőke hosszú hajú kislány Kelet-Magyarországon, amikor meglátta a cipősdobozba csomagolt játékot tavaly. Ezért az örömért, a nélkülöző gyermekek boldog karácsonyáért dobozolunk”,

mondja a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla.

„Minden kollégám, önkénteseink és partnereink szeme előtt csak az lebeg ebben az időszakban, hogy minél több doboz elkészítésére buzdítsuk az embereket, hogy végül a lehető legtöbb kisgyermeket tudjunk megörvendeztetni! Nézzük meg együtt, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban!”

Újdonság, hogy a Cinema City mozikban is leadhatók a dobozok, így aki mozizni megy, egyben segíthet is. Online adományozásra is lehetőség van, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt, részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest