A pornópápa lázadása – avagy Gattyán György, a trójai faló

Meglehetősen sok találgatás pattant ki Gattyán György politikai bejelentkezése nyomán. Valóban, eléggé érthetetlen, vajon mit is akar az egyik leggazdagabb honfitársunk, mármint azon túl, hogy az általa legnagyobb vállalkozásnak nevezett digitalizációval megváltani Magyarországot.

Baloldali politikusként annyit mindenképpen mondhatok,

hogy a digitalizáció – így önmagában – a szociális válság leküzdése szempontjából az égvilágon semmit nem mond, hiszen minden ismert előnye dacára újabb és újabb határokat húz gazdag és szegény közé, például annak a kérdésnek mentén, hogy kié az ‘adat’, amit akár az új aranynak is nevezhetünk?

Egyesek azt gondolják, hogy – vérbeli üzletember lévén – Gattyán tulajdonképpen valami digitális terméket, vagy szolgáltatást akar eladni, s ehhez veri a habot. Ez egyáltalán nem lehetetlen, hiszen hősünk szenved is a NER-től, meg hasznot is húz belőle, s életszerűnek tűnhet, hogy némi hatósági jóindulatért cserébe kicsit megkeverje az ellenzéki kártyákat.

Mások – magamat is idesorolva – inkább arra gyanakszanak, hogy

Gattyán György valójában egy trójai faló, akit az SZDSZ 2.0 nevű ‘egyház’ behívott a színpadra, hogy a patronjaiból kifogyni látszó, ám ezt politikai baromságokkal pótolni kívánó MZP helyébe lépjen, amolyan vészforgatókönyvi főszereplőként.

Ám ne zárjuk ki azt sem, hogy Gattyán pont azt akarja, amit mond

Ez esetben és a demokrácia nevében kívánjunk neki sok sikert, azzal a nyilvánvaló bölcsességgel, hogy majd meglátjuk, mire megy! Jelentkezése azonban rávilágít arra, hogy a hivatalos ellenzék, vagyis a “nevesincs” koalíció egységmutatványa zátonyra futott. Az ISZOMM, a Kutyapárt, a Mi hazánk, továbbá a frissen megjelenő Gattyán-mozgalom mind az 5 százalékos országgyűlési bejutási küszöböt célozza, ami azon túl, hogy összességében akár egyötödös választási tortaszeletet jelent, és még nem is a teljes lista, hiszen bő tucatnyi párt van a kormánnyal szemben, amely nem képezi a “nevesincs” ellenzéki egység részét. A “nevesincs” koalíció ugyanis nem csupán elfelejtette nyitva hagyni az ellenzéki egység bejárati ajtaját, hanem egyenesen befalazta. Sőt, még a falakon belül is elzárkózóak, amit jól példáz, hogy nem nagyon akarnak ágyat adni a hetedik törpének, mármint az MZP által óhajtott hetedik frakciónak.

A két legnagyobb törpe, a DK és a Jobbik ugyanis világossá tette, miszerint ha egy újabb kuckó kell, akkor azt izzadja ki magából a négy másik törpe.

Más szavakkal szólva

Gattyán csak úgy válhatna az ellenzéki egység részesévé, ha MZP-t kipenderítik a sorból, s beáll a helyébe. Ha pedig nem, akkor Orbán tapsikálhat, hiszen a pornópápa kifejezetten az ellenzéki táborban tömörülő modernizációs elitet szólongatja, azon belül is leginkább a Momentum híveit. A balodali ISZOMM, a politikaellenes Kutyapárt és a neonáci Mi hazánk viszont szektor-semlegesek, hiszen híveik egyaránt megtalálhatók a kormányhívők, az ellenzékiek, sőt, a bizonytalanok soraiban.

Ha ez utóbbiak bármelyike, vagy mindegyike valamiért mégsem indulna a választásokon, tulajdonképpen azzal játszanának a Fidesz kezére, hiszen ha Orbán ismét egy kétharmados vereséget mérne a lyukas vödrét még csak foltozgatni sem kívánó hivatalos ellenzékre, akkor elég sok idő kellene egy új kihívó felnövekedéséhez.

Kapcsolódó

 

A pornópápa lázadása - avagy Gattyán György, a trójai faló

One thought on “A pornópápa lázadása – avagy Gattyán György, a trójai faló

  • A legjobb lenne, ha Szanyi druszám magába nézne, és eltávozna a balfenéken, ki a politikából, és a köztudatból. Ő nem más, mint egy megélhetési (ál)politikus. Se jobboldali, se baloldali, se átmeneti. Egyszerűen fogalmazva, egy lökött sz@rkavaró!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük