Az a pénz nekünk jár! – A zsarolóknak pedig coki!

Globetrotter miniszterünk nemrégiben Varsóban járt, s ismét hitet tett a mellett, hogy: Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki! Azaz: Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát.

Jól van ez így, elvégre évszázados baráti viszony fűzi össze népeinket,

s ezen mit sem változtat, hogy az éppen külügyéri székben helyet foglaló macskajancsi vendéglátójával egyetértésben butaságokat beszél egy hivatalos kétoldalú találkozón. Mert lám, elhangzott a következő:

Lengyelország és Magyarország a végsőkig el fog menni annak érdekében, hogy egyiküket se zsarolhassák az uniós források elosztása során Az uniós források mindkét országnak járnak, mivel a lengyelek és a magyarok is hozzájárulnak az Európai Unió gazdasági teljesítményéhez, és ezáltal az uniós források közös forrásokat jelentenek

– mondta az MTI híre szerint Szijjártó Péter.

Ennek a vélekedésnek a konkrét kifejeződése,

hogy aláírják a Budapest és Varsó között tervezett gyorsvasútról a koncepcionális dokumentumot, amelyet majd benyújtanak az uniós támogatás megszerzése érdekében.
Vagyis a két ország közös uniós dolgainkban, migrációs ügyekben, demokrácia-felfogásban, a jogállam lényegi jellemzőit illetően, a külpolitikában, Brexit-ügyben és ezer más fontos kérdésben bírálja, sőt szidalmazza az Európai Bizottság valamint a 25 tagállam egyetértő politikáját, közben tartja a markát, sőt követeli az unió pénzügyi támogatásait, mert az „nekünk jár“! (Holott éppenséggel alapesetben sem vagyunk nettó befizetők az Unió kasszájába.)

Egy friss európai közvéleménykutatás szerint az EU népességének 77 százaléka unja a fideszes pofátlanságot,

úgy véli:

helyes, ha a támogatásokat nem fizetik ki azoknak a kormányoknak, amelyek megsértik az EU alapértékeit, a demokratikus normákat.

Ekként vélekedik az Európai Parlament nagy többsége,

a Bizottság és az Európai Tanács többsége is. Csak Magyarország és Lengyelország tiltakozik – nyilvánvalóan azért, mert leginkább e két ország kormányának terhére róható az EU értékrendjének, sőt jogrendjének tudatos megsértése. Az uniós polgárok pedig nem akarják tekintélyuralmi, diktatórikus rendszerek urainak, rokonaiknak és haverjaiknak a zsebét tömni támogatásokkal. Szíjjártó úr ezt nevezi zsarolásnak.

Hát egy frászt!

És ide kívánkozik még egy, a két nagy harcos keresztényvédő kormány hipokrita magatartását jellemző tényhez fűződő megjegyzés is: Szijjártó és Rau megállapodtak a keresztényeket támogató politika folytatásában is. Jordánia és Szíria üldözött keresztényei kapnak. Bezzeg Örményország keresztényei nem kapnak tőlünk támogatást. Róluk szó sem esik. Mi – úgy tűnik – inkább az azerieket támogatjuk. Meg a Türk Tanács nagy keresztényvédő nemzeteit, amelyekhez egyébként állítólag történelmi rokonság főz bennünket. Mi, járvány- és orbánűzött kipcsakok ezt tudjuk! Az istenfáját neki!

gulyás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük