Az ellenzék Karácsony bukására játszik?

Sokat gondolkodtam, érdemes -e a gép elé ülnöm, és lepötyögtetnem mindazt, amiért már hetek óta forr bennem a düh, majd felrobbanok a tehetetlenségtől. Oka van ám ennek, komoly.

Hazánkban is dúl a koronavírus járvány,

több ezren fertőződtek meg, 421 magyar embert siratnak családtagjai, ismerősei. Az ország nagyobbik része újra a szabad levegőt élvezheti, annak minden kockázatával persze. A főváros és Pest megye még “büntiben” van, pár nap szívatás után a veszélyhelyzetre vonatkozó szabályok minden valószínűség szerint oldódni fognak. Szurkolok azért, hogy Merkely professzor úrnak legyen igaza, és a kór kis hazánkban lefelé menő ágban van, elmarad a tömeges fertőzés. Ez mindannyiunk érdeke. Persze amíg nincs vakcina, addig a biztonságérzetünk nem lehet teljes.

A koronavírusjárvány farvízén

az Orbán-hatalom ádáz támadást indított általában az önkormányzatok ellen, de a célkeresztbe Karácsony Gergely van állítva. Látszik, a közpénz százmilliárdokból finanszírozott fideszes lakájmédia jól felépített stratégiát követ. A járvány ürügyén a karaktergyílkolászás minden lehetséges eszközét beveti a Habony-művek. A hatalom urai számára talán még a vírus elleni küzdelemnél is fontosabb, hogy levadásszák, ellehetetlenítsék a főpolgármestert. Erre az apropót a Pesti úti Idősotthonban történtek adják, ahol máig sem ismert okokból a lakók többsége elkapta a vírust, sokan sajnos meg is haltak.

Mindez kapóra jött az orbáni fejvadászoknak,

az első fertőzés óta nincs olyan nap, hogy újabb és újabb bőrt ne húznának le a szomorú történetről. Semmi sem szent a számukra, emberi tragédiákat, családok fájdalmát politikai harcuk eszközévé silányítják. Aki él és mozog, és két betanult mondatot képes fejből elmondani, az műsoridőt, megszólalási lehetőséget kap a médiájukban. A nemes vadra, nemtelen módon támadnak Orbán vadászebei.

Ki más is lehetne mindenért és annak az ellenkezőjéért felelős, mint Karácsony Gergely

Olyan gusztustalan “játék” ez, mint ami Bajnai Gordonnal történt. Ha elhangzik bárhol a “libás” szó, akkor az emberek többsége a volt kormányfőre asszociál. Ez a cél a főváros első emberével kapcsolatban is, rásütni a billogot, “gyilkos”, miatta haltak meg az idősotthon lakói. Tudjuk, amit sokszor hallunk, beivódik a köztudatba, a szó ölhet, pusztíthat, ellehetetleníthet. Lassan ölő méregként hat, és amikor kell, akkor a hatása végzetes lehet.

Aki védekezik, az mindig lépéshátrányban van….

Karácsony tiszteletreméltó módon állja a sarat. Mindent megpróbál, okosan, meggyőzően érvel, de ez -ahogyan én látom- kevés, csak védekezni jó. Aki védekezik, az mindig lépéshátrányban van a támadókkal szemben. A harcmezőn is, de a politikában végképpen. A főpolgármester magára hagyatva próbálja magáról a bélyeget lerázni. Aki az ATV-t nézi, azt úgy gondolhatja, sikeresen teszi mindezt. De az ország lakosainak nagy hányada nem innen tájékozódik. És a méreg egyre terjed, terjed és lassan szívódik fel.

Ellenzéki sunnyogás

A tavaly ősszel Karácsony mögé, mellé(?) felsorakozó ellenzéki pártok -számomra érthetetlen módon- sunnyognak, csendben vannak, írhatnám úgy is: kussolnak, hagyják, hadd főjön a főváros első embere a saját levében. A főpolgármester-helyettesek elvannak, mint a befőtt, van akiről hetek óta semmit sem hallani. Az ellenzéki pártok vezetői számára mintha azt jelentené a “politizálás”, hogy a kiüresedett parlamentben beszélnek a semmiről, a kutyát sem érdekli ami ott történik.

Ezt a semmit, hangerővel nem lehet pótolni,

nem elég naponta felszólítani Kásler minisztert, hogy mondjon le. Ettől még Orbán nem retten meg, tisztában van azzal, hogy ez a mai ellenzék, szerény képességű, a parlamenti székhez és persze a tisztes fizetéshez ragaszkodó emberekből áll. Tőlük, ennyi telik, és még elégedettek is magukkal.

Nem emlékszem, hogy Karácsony Gergely mellett bármelyik párt megszólalt volna,

úgy tűnik elvannak azzal, hogy embereiket beültették a pénzes, kevés munkával járó helyekre, a balhét vigye el egyedül Karácsony. A városi legendákban hallani, hogy a Városháza környékén ádáz belső harc folyik néhány kulcspozícióért. Ki tudja, talán még igazság is lehet ezekben a szóbeszédekben. Amit külső, újságolvasó emberként látok, az nem szívderítő. Az ellenzéki pártok most sem képesek együtt fellépni, megszólalni Karácsony mellett, inkább saját kis pecsenyéjüket sütögetik.

Arra végképp nem is merek gondolni, hogy mindezt tudatosan teszik,

simán beáldozzák Karácsonyt azért, hogy 2022-ben, nehogy az ország legnépszerűbb ellenzéki politikusaként bele akarjon szólni a “nagyok” dolgába.

Ugye a mai ellenzék nem ilyen, a haza érdeke mindenek felett?

Vagy ez csak egy jól hangzó szlogen, mert emögött is csak az van, amiről a politika most is szól: a pénz, és még több pénz.

Szeretném, ha tettekkel cáfolnák az ellenzéki “erők”, ennek még csak a látszatát is. Karácsony Gergely -ha tetszik, ha nem- napjainkban az ellenzék emblematikus alakja. Ha a főváros vezetésével sikeres lesz, akkor 2022-ben a választók még el is hihetik, az ellenzék képes arra, hogy félre tegye ellentéteit, képes arra, hogy kormányozza az országot, képes arra, hogy kivesse magából a csak a koncra vágyókat, és képes arra, hogy egy jobb, igazságosabb, szolidárisabb Magyarországot építsen fel, a magyar emberekkel közösen.

Ehhez azonban túl kell lépni a “mai kocsmán”, nem a sarat kell továbbra is dögönyözni, mert a posvány mindenkit elnyelhet.

koronavírus

6 thoughts on “Az ellenzék Karácsony bukására játszik?

 • 2020.05.11 at 09:52
  Permalink

  Tévedés! Nemtelen emberel, nemes módon harcolnak! Van az-: ok, és az-: okozat! Minek engedte meg az-: okot! Nem lett volna-: okozat! Most-már mondhatja-: ha elb@sztuk, már b@szhatjuk! Ennyi! Egy politikusnak -okosnak- kell lennie! Gergőke nem az “okosságáról” híres! Nem fogja-: meg úszni!

 • 2020.05.11 at 09:58
  Permalink

  Felesleges az embereket hülyének nézni! Világosan látjuk, hogy OV- nek miért kellett az egyszemélyes teljhatalom! Bosszút liheg a választóknak az októberi vereségéért, nem tudja lenyelni, hogy Bp felett nem diszponál.Nem vagyok pesti, de Karácsonynak drukkolok! Különben az én városomban is baloldali polgármestert váasztottunk!!!!

 • 2020.05.11 at 15:01
  Permalink

  DEMOKRATÁK!
  Napok, sőt hetek óta a kormány erre szakosodott sakáljai egyre intenzívebben támadják KARÁCSONY GERGELY Budapest főpolgármesterét kocsmába való ocsmány hazugságokkal, mert rájöttek, hogy sokkal jobb náluk, hitelesebb és egyre népszerűbb, melldöngetés helyett csapatával minket, a lakosságot képviseli a kormánnyal ellentétben.
  Nehéz helyzetben is emberként viselkedik!
  Azt gondolom, hogy a Főpolgármester munkája, stílusa éles ellentéte a kormány simlis, kamuzós, pökhendi stílusának. Karácsony és csapata sok ember szemét felnyítja, láthatóvá teszi, hogy mekkora a különbség a kormányhoz képest és miért érdemes nekünk választóknak is a változásért tennünk. Egyre többen!
  Nagyon veszélyes lett a kormány számára és ezért támadják egyre aljasabb módon nap, mint nap. Most már óráról órára. Ma is így kezdték a hetet.
  Mi pedig demokraták mindenféle pártszínek nélkül Karácsony mellé állunk, akár budapestiek vagyunk, akár vidékiek vagyunk. Mert nem csak Karácsonyt támadják naponta, hanem ezáltal minket is.
  Egyre többen látjuk, hogy nagy bukás van készülődőben, amely a változással kézzelfoghatóvá válik. Ha teszünk érte!
  Ma csak lájkold és osszad ezerrel, – ha egyetértesz – aztán jönnek a hatásosabb lépések!
  2020.05.11.

  #europaexpressz

 • 2020.05.11 at 17:07
  Permalink

  kis lajos, te aztán baromi okos vagy, meg egy nagy senki; az aljas elmebeteg csutinak teljhatalom kell ahhoz, hogy mindenkit letaroljon, szétlopja azt a kis maradékot is ami még van, a nyalonc csürhe ebben négyszázas nyelvcsapással segíti, sajnos az impotens ellenzék is kussol, ergo: továbbra is szívunk, mint a torkos borz; komolyan hányingert kapok már mindkét oldalról

 • 2020.05.11 at 22:58
  Permalink

  Én csak azt nem értem ez a sok 80 feletti / fiatal / miért nincs a Pesti otthonban ? ” fideszes ge..k “

 • 2020.05.12 at 00:43
  Permalink

  Karácsony lesz MO.( 30 év után) az első tiszteséges, demokráciában gondolkodó és cselekvő miniszterelnöke, ha nem őt jelölik meghal az összefogásnak titulált összes ellenzéki párt. Kár a gőzért fiúk vagy Ö vagy az elsüllyedés vár rátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest