Sorting by

×

Az Orbán a legjobbat hozza ki mindenkiből: Erdogan és Netanjahu egymásnak estek!

Egy hét leforgása alatt levillámlátogatta Orbán, a magyar miniszterelnök a török és az izraeli kollégáit. Hogy mi történt, mi nem, azt a jótékony homály fedi, a lényeg, hogy kis idő teltével Netanjahu és Erdogan közös ringbe kormányozták magukat és megy a boksz.

Még a Siratófal is belerengett…

Orbán mázlija

Nem életbiztosítás és nem a nyugalom záloga, ha egy kormányfő vendégségbe hívja Orbán Viktort, a regnáló magyar miniszterelnököt.

Minden korábbinál hevesebb szópárbaj tört ki Tayyip Erdogan és Benjamin Netanjahu között, miután a zsidó nemzetállamról szóló törvény miatt a török elnök Hitlerhez hasonlította az izraeli miniszterelnököt.

Mit keresett az Orbán-gyerek Erdogánnál? – Felházpap, vagy focidrukker minőségében volt jelen?

Erdogan az után szólalt meg,

hogy Izraelben elfogadták azt a törvényt, melynek értelmében Izraelben csak a zsidó népnek van önrendelkezési joga.

„Ez a lépés kétséget kizáróan megmutatja, hogy Izrael a világ legcionistább, legfasisztább és legrasszistább országa. Nincs különbség Hitler árjanép-mániája, s a között, hogy Izraelt kizárólag a zsidó nép hazájának minősítik. A világot szörnyű katasztrófába sodró hitleri szellem újjáéled néhány izraeli vezetőben”

– mondta Erdogan egy pártgyűlésen.

Netanjahu nem késlekedett a válasszal, s közölte:

Erdogan országlása alatt Törökország sötét diktatúrává változott, míg Izraelben változatlanul érvényesül a törvény előtti és utáni egyenlőség.

„Erdogan halomra gyilkolja a szíreket és a kurdokat, és saját állampolgárai tízezreit börtönzi be”

– áll a kormányfői közleményben.

A török-izraeli viszony hosszú ideje feszült, Ankara májusban ki is utasította az izraeli nagykövetet, miután Gázába több palesztin tiltakozó halt meg az izraeli hatóságokkal kitört összecsapásokban. Az elmúlt hetekben Orbán Viktor mindkét politikussal találkozott, ezt megörökíti az a vakációs visszaszámlálós játék is, amely a magyar miniszterelnök Facebook-oldalán található.

Erdogan adósnak érzi magát, ezért Budapestre látogat

Mialatt Orbán Netanjahunak bizonygatta, hogy mennyire zsidóbarát, addig Budapesten…….

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.