Nemzetünk vezére, Orbán Viktor a minap izraeli látogatása alkalmával elvitték a Siratófalhoz is. Hatalmas mázlija volt, mert a látogatást követően egy nagyjából 100 kilós kődarab zuhant ki a falból. A két hírnek semmi köze egymáshoz, nincs ok-okozati összefüggés…..

[mnky_ads id=”10551″]

Heródes-kori kőtömb

A kő kiesését a szakértők szerint a falban lévő növényzet által felszívott nedvesség okozhatta. Legalábbis erre utal, hogy a kiesett kő ketté volt repedve. Ilyen repedések más kövekben is találhatóak, ezért a Siratófalat ellenőrző régészek arra figyelmeztetnek, hogy több kő is kieshet a falból, és jelenleg veszélyes lehet ott imádkozni – írja az akibic.hu.

[mnky_ads id=”10552″]

A több mint 2000 éves falból nem először esnek ki kövek, 2004-ben a jom kippuri ima alatt esett ki egy nagyobb darab egy imádkozó férfit megsebesítve. Akkor kövek közötti repedésekbe a madarak által behordott fémdarabok miatti korrózió okozta a balesetet.

(timesofisrael)

Emlékeztetőül:

Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete az atv.hu-nak adott interjút, melyben egyértelművé tette, az izraeli és a magyar kormány kapcsolata nem is lehetne szorosabb és jobb.

„Nagyon hálás vagyok Magyarország támogatásáért. Önöknek, magyarként pedig büszkének kell lenniük a morális kiállásáért, a vezetésért és a bátorságért, amit a kormányuk és diplomatáik mutatnak a különböző nemzetközi fórumokon. Nem könnyű számkivetettnek lenni, főleg ha ennek nincs semmilyen alapja. De milyen alapon rekesztik ki Izraelt”

– tette fel a kérdést az izraeli diplomata.

A Siratófalnál // At the Western Wall

A Siratófalnál // At the Western Wall

Gepostet von Orbán Viktor am Freitag, 20. Juli 2018

A nagykövet Orbán Viktor közelgő izraeli látogatása kapcsán azt mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nagyon közeli barátok,

„aki ott volt a budapesti találkozón tudja, hogy amint találkoznak, azonnal megvan a kémia és a dolgok mennek…

Mialatt Orbán Netanjahunak bizonygatta, hogy mennyire zsidóbarát, addig Budapesten…….

Orbán “AKÁCIÓ”-ja Izrael?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét