Sorting by

×

Hivatalos: az UEFA és a FIFA kizárta az orosz klubokat, válogatottakat!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága hétfőn úgy döntött, Oroszország válogatottjait és klubcsapatait további intézkedésig kizárja a most zajló versenysorozatokból.

Ennek értelmében az orosz válogatott nem vehet részt az idei világbajnokság pótselejtezőjében, illetve a Szpartak Moszkva sem léphet pályára a Szoboszlai Dominiket, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben.

Ez azonban nem minden…

Az UEFA ugyanis arról is beszámolt, hogy a Gazprommal kötött – a Bajnokok Ligájára, a 2024-es Európa-bajnokságra és az egyéb UEFA-rendezte válogatott eseményekre vonatkozó – partnerségi megállapodását is lezártnak tekinti

– írja a BBC.

„A FIFA és az UEFA ma közösen úgy döntött, minden orosz csapatot – legyen szó nemzeti reprezentatív válogatottról vagy klubcsapatról – további intézkedésig felfüggesztik a FIFA és az UEFA versenyein való részvételből… A labdarúgás teljes egységben és teljes szolidaritásban van az Ukrajnában érintett emberekkel. Mindkét elnök reméli, hogy az ukrajnai helyzet gyorsan és jelentősen javul majd, hogy a labdarúgás ismét az emberek közötti egység és béke hírnöke lehessen”

– olvasható a két szervezet közös közleményében.

 

Hivatalos: az UEFA és a FIFA kizárta az orosz klubokat, válogatottakat!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.