Sorting by

×

Bencsik Gábor becsülettel ellejtett pávatánca – Vásárhelyi, Nehéz-Posony és Szűcs ugyanarról

Ha nem lenne orbitális képzavar, azt is írhatnánk, hogy a NER arcán bizony bőr hátán bőr van. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint az elmúlt szűk két napos (szerintünk is) látszat-pálfordulás a kormánymédiában, amely 12 év gyilok után most egyszer csak a szebbik arcát igyekszik mutatni az ellenzék felé. A harci kürtöt Bencsik Gábor, a jobboldal emblematikus szószólója fújta meg, majd elindult az eddig a közmédia által “észre sem vett”, vagy szétsavazott ellenzékiek behívása a műsorokba. Erről a nem várt fordulatról idézzük három kormánykritikus gondolkodó, közírói véleményét.

“Bencsik Gábor – tudjátok, akit azért rúgtak ki a MUOSZ éléről

mert náci, nyilas szellemiségű könyveket árult a boltjában – megvilágosodott. Közhírré tette, hogy tarthatatlan, ami az állami médiában évek óta folyik. És mit ad Isten, ma varázsütésre egymás után hívják be az ellenzéki értelmiségieket az MTV és MR műsoraiba, MZP pedig vendég lesz Lánczi Tamás műsorában – kezdte keddi bejegyzését Vásárhelyi Mária szociológus közösségi oldalán.

Tudjátok az a Lánczi Tamás,

aki mindmáig nem tudta eldönteni, hogy ki az agresszor az orosz-ukrán háborúban. Nyilvánvaló, hogy ez is a pávatánc része. Azért lettek 12 év után fontosak az ellenzéki politikusok, mert azt hiszik, hogy ezzel kihúzhatják a jogállamisági eljárás egyik méregfogát, a közmédia politikai elfogultságának EU általi kifogásolását. Mérő László ma reggel már bent is volt a Rádióban.

De mindez szemfényvesztés!!!

Az Eu tisztánlátása elleni akció.

Egyszerűen tilos visszafelé legitimálni azt a botrányt, amit az állami média 12 éve művel.

Mindenkit hülyének néznek, főleg az EU-t, nem is egészen alaptalanul.

De legalább az ellenzék ne működjön közre ebben a legitimációban.

Amint megérkezik a pénz, azonnal vissza fognak állni a hagyományos működési módra

Mert nekik ez a feladatuk. Ahogy Bencsik Gábor is tudja a feladatát. Nyilván a pártközpontból szóltak neki, hogy most szóvá teheti azt a gyalázatot, ami az állami médiában történt, és amit Bencsik eddig is világosan látott. Csak nem volt szabad szóvá tennie, meg hát nem is nagyon akarta, hiszen tudta, hogy ez is kell – a számára végtelen örömet és nem utolsó sorban biztos egzisztenciát jelentő – újabb győzelemhez. Aztán majd szólnak, hogy vegyen vissza. Az ostoba Bende Balázst, aki a kormánypropaganda arca volt, meg kirúgták. A Mór megtette kötelességét…Ebbe a játszmába – szerintem – egyetlen tisztességes ellenzéki közszereplő sem szállhat be, nemcsak azért mert aljas és hazug, hanem azért is, mert személyesen sem jár semmiféle hozadékkal. Az MTV ilyen jellegű műsorait lényegében senki nem nézi, a műsorvezetők ugyanolyan fidesz lakájok maradnak, mint eddig voltak, és aki bemegy, annak csak a szégyen jut osztályrészül. Ráadásul bármit megtehetnek a felvett anyaggal, bármire felhasználhatják, bár hogy manipulálhatják. Semmiféle okot nem szolgáltattak arra, hogy bárki megbízzon bennük.

Ne áltassa magát senki azzal, hogy így legalább az ellenzék véleményét is el lehet mondani.

Egyrészt nem lehet, másrészt itt, ezen a közönség nélküli fórumon felesleges. Esteleg még megalázó is lehet. Erre majd azt fogják mondani az EU-nak, hogy ők hívták az ellenzéket, de nem ment be. De az EU ezt csak akkor hiszi el, ha el akarja hinni. És akkor meg úgyis mindegy, de legalább mi nem veszünk részt, ebben az újabb aljas manipulációban.” (Forrás)

…látszat-demokrácia elem…

Az ellenzéki parlamentbe nem beülésnek éppen az lenne a lényege, hogy láthatóvá váljon, hogy ez egy egypártrendszer. Aki ezt nem érti, és amellett érvel, hogy “de minden eszközt meg kell ragadni” meg hogy “akkor egyedül marad a Fidesz és bármit megtehet” az hol volt az elmúlt 12 évben? – kérdezte Nehéz-Posony Kata Facebook-bejegyzésében.

Az ellenzéki felszólalásokat, ha egyáltalán vannak, a közmédia nem mutatja be, vagy csak torzítva, az indítványaikat nem szavazzák meg, az akciójukat a házmester megtorolja.

Pontosan milyen eszközt lát a parlamentben még bárki? Vagy másképp megfogalmazva egy-két kivételtől eltekintve tudott ezzel élni az ellenzék? Nem. Akkor most miért hisszük, hogy majd mostantól fog tudni?
A jogállamisági problémák bemutatásához az kellene, hogy végre egyértelmű legyen mindenki számára, ami eddig is volt.

Ami most a tévénél zajlik, az a megtévesztés a hatalom részéről, hogy mutathasson néhány látszat demokrácia elemet. Szemfényvesztés.” (Forrás)

Bencsik Gáborúgynevezett” lett

“Az átkosban, ha valamire rámondták, hogy úgynevezett (pl. az úgynevezett Kínai Kommunista Párt, vagy az úgynevezett “szabad világ”), akkor tudtuk, hogy ez mit jelent. Most az úgynevezett jobboldal egyik figurája , Bencsik Gábor (nem testvére, munkásőr), miután szó szerint bátorkodott észrevételezni, hogy az M1 nem más, mint a Párt szócsöve (a színvonalról pedig egy árva szót se szólt, igaz, nem is nagyon lehet), szóval ezek után “úgynevezetté” vált. Kitagadták. Ez a legrosszabb.

Rosszabb, mint Gyurcsányszor Soros a négyzeten. Melyik utcában van Pesten a Ljubjanka? “

-írja közösségi oldalán, Szűcs Gábor Róbert egykori diplomata.

Kapcsolódó

Bencsik Gábor becsülettel ellejtett pávatánca

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.