Cenzúrázva, betiltva! – „Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk, szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra!”

Nem egyszerű a szegény közszolgaélet 2022 Magyarországán! Különösen annak vannak gondjai, aki döntési helyzetben van, hiszen a szélkakasként forgolódó kormány-elvárásoknak naprakészen megfelelni szinte lehetetlen. Ha hozzádobjuk még a lelkesedésből fakadó megfelelési kényszert, amit a delikvens maga állít maga elé, akkor történnek meg olyan cenzúra-esetek, mint ami a MÚOSZ Karikaturista szakosztályának rajzaival történt. Magyarország az „előre-úton”!

Tiltsuk be, az a tuti!?

„Éppen meghívót szerettem volna küldeni a honlapra, amikor kiderült, hogy a XI. kerületi Önkormányzat Újbuda Galériájában mégsem tartható meg kiállításunk” – kezdte a tudósítást az 50-es évekre hajazó történetről Halász Géza, a MÚOSZ Karikaturista szakosztályának elnöke.

„Eredeti terveink szerint a Karikaturista szakosztály Kétfilléres-díj pályázatára érkezett munkákból rendeztünk volna kiállítást, kinyomtattuk, bekereteztük, de néhány rajz (Marabu, Pápai, Weisz stb.) politikai tartalma miatt nem engedték bemutatni.

Hogy megmaradjon a béke, új kiállítást javasoltunk,

a pályázaton nyertes Fenekovács László rajzaiból.

Kiszűrtük a politikai tartalmat, kinyomtattuk, bekereteztük, valahogy azonban egy pucér nő bekerült a válogatásba, ami az önkormányzat gyermekvédőinek nem tetszett, így ez a kiállítás is lefújva…

Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk,

szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra.

Maradt viszont egy programunk, amelyet március 30-ra hirdetünk meg:

a Kétfilléres pályázat kiállítását nyitjuk meg a Rát teremben, a MÚOSZ szerdai beszélgetései keretében, melynek egyúttal ezek a történések is témául szolgálhatnak: Egyáltalán, mit ábrázolhat egy karikaturista?”

Így cenzúráznak ők…..

Kapcsolódó

Cenzúrázva, betiltva! - "Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk, szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra!"

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük