Brutális áremelkedés kapujában az ország

Kérdés, meddig bírják az áremelkedést, az árcédulák támadását a vásárlók. A boltosok pedig a különadók és az árstop ostromát. Egy élelmiszerboltosnak a számlái kifizetése – munkabér, világítás, üzlethelyiség bérlete, stb. – mellett a legnagyobb költséget a polcra való portékák beszerzése teszi ki. Vagyis ha ezek ára folyamatosan nő, akkor elve áremelésre kényszerül.

Nyilvános a lista! Ezek a termékek drágultak 40-50 százalékkal – A pénztárcája mit mond?

Azoknak a hívőknek a kedvéért, akik a pénztárcájuknál sokkal jobban hisznek a miniszterelnök szavainak, nyilvánossá váltak adatok, amikről tudjuk, hogy mivel számok, így nem hazudnak. Áprilisban húsz éve nem látott, 9,5 százalékos csúcsot döntött az infláció. Az árstop nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, hiába az árak befagyasztása, sok más termék ára 50-30 százalékkal nőtt.

Ez durva! Tizenöt éve nem látott magasságban az infláció – Ezt biztosan Ön is érzi…..

Ha eddig azt hitte, hogy csak az Ön pénztárcája ürül ki hó közepére, nagyot tévedett, bár ez nem vigasz. Tizenöt éve nem volt ilyen drágulás Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint átlagosan 7,9 százalékos volt az infláció tavaly januárhoz képest.

Nem meglepő! – Már megint a nyugdíjasok kerültek szívóágra

Elszálltak az élelmiszerárak, 4,1 százalékos inflációt mértek a nyugdíjasok „kosara” szerint. Sajnos lassan megszokottá válik, hogy Magyarországon minden kedvezőtlen gazdasági változás, elsősorban a nyugdíjasokat, és a „depressziós” körzetekben élő szegényeket nyomja egyre lejjebb és lejjebb.