Emlékeznek még a lórehab-ötletre? 2.200 közmilliót már benyelt és lehet, hogy most tényleg megépül!

Kásler Miklóstól tudjuk, hogy a ló nemzetünk alapja – különben hogy tudnánk hátrafelé nyilazni? “A ló hagyományőrzés egyik kulcsa, a ló szimbolikus a magyarság történetében és kultúrájában, tenyésztésük nélkül nem alakulhatott volna ki a magyarok életmódja, életformája, nem tudtak volna eljutni a Kárpát-medencébe, és nem tudták volna területüket megtartani évszázadokon keresztül.”

Minden(ünket) bele!

2017 decemberében derült ki, hogy 2,2 milliárd forintos állami támogatást kapott a Magyar Lovassport-szövetség, hogy Kisvárdán lovas akadémiát és termálvizes lórehabilitációs központot építhessenek. Mindez azóta sem épült meg, de az mfor.hu azt írja, hosszú csend után most úgy tűnik, valóság lesz a termálvizes lórehabilitációs központból.

… és lőn….

3,5 évvel a támogatás kiosztásának bejelentése után derültek ki a részletek a központ megépítéséről a környezetvédelmi hatósághoz benyújtott vizsgálati dokumentációból.

Az mfor.hu úgy tudja, a lórehab Kisvárdán, a stadion közelében épül meg,

„dél-nyugatról észak-kelet felé haladva egyfajta kiterjesztéseként a strand-csúszdapark, mozipark, stadion és gigaparkoló szórakoztatónegyednek”.

A lovarda és a lórehab mellett lesz még

 • fedeles versenypálya,
 • zárt trágyagyűjtő,
 • 4 db oktatóterem,
 • 2 db apartmanépület,
 • egy étterem
 • és egy 61 férőhelyes parkoló.

A lovak rehabilitációjához pedig alkalmaznak nemcsak száraz, de vizes kezeléseket is, csakhogy kiderült,

a termálvizesként beharangozott lórehabilitációs központ nem lesz termálvizes, mert „a rehabilitációs tevékenység során kizárólag a közműszolgáltató által biztosított víz kerül felhasználásra.”

A lórehab üzemeltetéséhez elég lesz öt fő, és mivel

havonta 300 fő látogatóval számolnak, így maximum 10 ember keresheti fel majd naponta a lórehabot, ami ha minden igaz, 2021 októberéig felépül.

Ha valakit érdekel, miként rehabilitálják majd a lovakat Kisvárdán, az valami hasonlót képzeljen el:

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Emlékeznek még a lórehab-ötletre? 2.200 közmilliót már benyelt és lehet, hogy most tényleg megépül!

 • 2021.07.06 - 09:33
  Közvetlen hivatkozás

  Nincs ezzel semmi probléma, ha magánvállalkozók, vagy piaci cégek pénzéből épül-készül, a (magán)vagyonát mindenki arra költi, amire akarja. Ugyanez KÖZPÉNZBŐL = BŰNCSELEKMÉNY! Ha a lengyel, szlovák, dán, francia stb. kormányzat erre a projektre közpénzt költene, még aznap megbukna.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük