Érdemes Rogán Antalt reptetni! – dübörög a helikoptercég

Emlékeznek még a Népszabadság vesztéhez nagyban hozzájáruló leleplező cikkre, amiben rápirítottak a Rogán Antalra, hogy mialatt a hazának nagy szüksége lenne rá, ő inkább családi reptetésen múlatja az időt.

Ez az idő elmúlt, minden az orbáni kerékvágásban megy tovább

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. is feltűnően nagyvonalú a Rogán Antalt és családját lagziba reptető tulajdonosi körrel – írja a Népszava.  A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) részére fél év nem volt elég, hogy lebonyolítsa a budaörsi reptér üzemeltetési pályázatát, ezért meghosszabbították az Aeroglobe Kft. mandátumát, így az év végéig működtetheti a repteret, aminek az a magyarázata, hogy a repülőtér működtetési pályázatának előkészítése elhúzódik, mert ez az MNV szerint

“hosszadalmas folyamat”,

így inkább meghosszabbították az Aeroglobe Kft. szerződését. Megkérdeztük az MNV-t, milyen eljárást alkalmaztak, volt-e verseny, milyen érvek szóltak az Aeroglobe tavalyi kiválasztása mellett, de nem kaptunk választ.

A társaságról a HVG írta meg, hogy a Jakab-család érdekeltségében van: övék az a Fly-Coop Kft. is, amely 2016 augusztusában Rogán Antalt helikopterrel repítette egy nyírségi celeb-lakodalomba.

A Népszava érdeklődött az MNV-nél, hogy volt-e verseny a pályázati eljárásnál, milyen érvek alapján választották ki a kft.-t, de nem érkezett válasz.

A Jakab család cégeivel szemben igen nagyvonalú az állam, a Fly-Coop évi 300 millió forintos rendelkezési állási díjat kap az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK). Decemberben pedig félmilliárdos tendert nyert szintén az ÁEEK-ől. Ezért a pénzért két repülőgépet biztosít, ami donorszervezeteket és orvoscsoportokat szállít. A repülésekért óradíjat kapnak, emellett havonta 25 millió forintot rendelkezésre állási díj is jár nekik.

(forrás: nepszava.hu)

Rogánt reptették, most százmilliókat kaszálnak az egészségügyön

Rogán volt helyettese 172 milliót keresett

Tudta, hogy Ön egy bolha a cirkuszban? – Rogán előmerészkedett….

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük