Sorting by

×

Feljelentik Orbánt, Matolcsyt és Selmeczit

A kormányfő, a jegybankelnök és a nyugdíjvédelmi biztos személyesen lehet felelős 3000 milliárd forint magánnyugdíj-pénztári vagyon eltűnéséért.

Az MSZP feljelentést tesz Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a „bűnszervezet” más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt – közölte Korózs Lajos. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke szerint ugyanis aláírásuk bizonyítja, ők személyesen a felelősek azért az indítványért, amely alapján az Országgyűlés kinyilvánította, hogy „garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíj-pénztári tagoknak”.

A Fidesz kötelezettséget vállalt arra, hogy az állami visszalépés után mindenkinek egyéni számlája lesz. Azóta eltelt nyolc év, a 3000 milliárdos magánnyugdíjvagyont gyorsan eltüntették, de az egyéni számlavezetés még mindig nem létezik – közölte a 168 Órával Korózs. A nyugdíjügyi szakpolitikus szerint Orbánék hazudtak a magánynyugdíj-pénztári tagoknak, és amennyiben bizonyítani kívánják elfogulatlanságukat és pártatlanságukat, úgy a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk a Fidesz csalását és hivatali visszaélését.

A Fidesznek pedig meg kell magyaráznia, hogy miért nem vezették be az egyéni nyugdíjszámlákat – tette hozzá.

A múlt héten egyébként Matolcsy György azt találta mondani, hogy az állam nem tartozik a magánnyugdíjpénztárakból kilépett embereknek semmivel.

(Forrás: 168 Óra)

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.