Fű alatt szentelték fel a Puskás Stadiont, méghozzá Fidesz-fun papok

Ahogy az egy hitéletére oly sokat adó és azt fennen hirdető országban illik, ha egy kiemelten fontos dolog kerül átadásra, azt illik felszentelni. Nem volt ez másként a Puskás Stadion esetében sem.

Köves rabbi, a mindenre hajlamos….

Nem mindennapi vallási eseményről adott hírt a Hit Gyülekezetének vezetője – vette észre a 444.hu.

Németh Sándor Facebook-posztjából derül ki, hogy

szerdán került sor a Puskás Arénát megszentelő és megáldó összejövetelre, melyet Fürjes Balázs kormánybiztos nyitott meg.

Az eseményen – amiről a stadion hivatalos oldala sem számolt be – a fotó tanúsága szerint megjelent Köves Slomó, az EMIH nevű, kormánybarát zsidó kisegyház vezetője is. Németh elbeszélése szerint mindannyian áldást mondtak az arénára, amit végül a római katolikus egyház papja szentelt fel.

“Ma került sor a Puskás Arénát megszentelő és megáldó összejövetelre, melyet Fürjes Balázs kormánybiztos nyitott meg. Öt egyház képviselői mondtak áldást az új stadionra, és a rendezvény végén a római katolikus egyház képviselője szentelte fel az Arénát. Az eseményen a kormány tisztségviselői, köztük Soltész Miklós államtitkár is részt vettek. A vendégeket a megáldó alkalom után körbevezették az új létesítményben.”

Pikantéria

Az eseményen jelen volt Fürjes Balázs kormánybiztos és Soltész Miklós államtitkár is. Mint a Mazsihisztől megtudta a portál,

a legnagyobb magyar zsidó egyházat meg sem hívták áldást mondani az eseményre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük