Hoppá! Tényleg indul a Soros György által létrehozott párt a választáson!

Nemrég felváltva röhögtem és bosszankodtam egy közvélemény-kutatás eredményén, amely szerint a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, hogy Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson. Csak utólag döbbentem rá, hogy ez bizony a valóság, létezik a milliárdos támogatásával gründolt párt. Sőt, valószínűleg meg is nyeri a választást. Csak a párt neve kicsit más: ez ugyanis a Fidesz.

Soros György nem nevet a végén, hanem szomorú

Talán a legnagyobb meglepetés, hogy véletlenül bekerült egy kis igazság is a fröcsögő kormánypropagandába: a jórészt Soros György pénzéből alapított párt – egyetlenként – valóban tízezrével hoz be az országba komoly ellenőrzés nélkül veszélyes migránsokat – persze jó sok pénzért. Még a párt vezére is együtt vacsorázott, környezete pedig jókat üzletelt azzal a szaúdi milliomossal, akit az Interpol és az FBI azért is körözött, mert a világ egyik legveszélyesebb terroristáját pénzelte.

Persze az is komoly meglepetés, ha felidézzük, hogy még 2007 decemberében is Soros-pénzből képviselte Orbán Viktort ügyvédként Schiffer András.

Persze tudjuk, Soros György nem nevet a végén, hanem szomorú, mert egyáltalán nem ilyen pártnak képzelte a Fideszt, amikor támogatta. A vezetőit pedig jó kis ösztöndíjakkal segítette. A jótékonykodó milliárdos abban bízott, hogy a Fidesz istápolásával segíti a magyar demokrácia kialakulását és megerősödését. Élete talán legnagyobb tévedése és csalódása lehet, hogy a segítségével politikusi karriert befutó Orbán G. Viktor éppen a szabadság ellen folytat harcot és apránként diktatúrát épít Magyarországon.

Orbánt csak a pénz és a hatalom érdekli

Amikor indult, a Fidesz még szabadelvű (azaz liberális) pártnak hirdette magát, és a tagjai között sokan igazi demokraták voltak. Ők aztán idővel kiléptek a pártból, vagy kirúgták őket, amikor a kilencvenes évek első felében Orbán megszerezte a teljhatalmat a pártban és elindította az irányváltást. Ma már tudjuk, hogy Orbánt kezdettől fogva csak a pénz és a hatalom érdekelte.

Kár, hogy Soros György ezt akkor még nem tudhatta…

nocenz_Ura

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük