Hoppál Péternek köszönhetően Pécsre érkezett a Mona Lisa

A Kurír Kacsa pécsi (ál)hír tudósítója jelenti: Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő szert tett – ha kölcsönbe is – Leonardo és talán a világ leghíresebb festményére. Hírünk nagyban hasonlít a jó anekdotákra, hiszen illik a szereplőre és a helyzetre is, így akár igaz is lehetne.

Hoppál Péter esete a “szép asszonnyal”

Egy év időtartamra kapta kölcsön a Louvre-tól a Mona Lisát Hoppál Péter. A mű a pécsi országgyűlési képviselő tárgyalójába kerül.

Mint az ellenzéki lapoknak tartott sajtótájékoztatóján Hoppál elmondta, Leonardo alkotása nagyon jól mutat majd Keserü Ilona és Lantos Ferenc képei társaságában. Hozzá tette: a jövő héten érkező Laokoón-szoborcsoporttal együtt lesz tökéletes a tárgyalóban kialakított harmónia.

Tudósítónk is nekifutott ….

Bátorságot merítve példaképem, Hoppál Péter országgyűlési képviselőtől, tegnap este kértem a párizsi Louvre múzeumot, hogy helyezze letétbe kertvárosi panellakásom nappalijába a méloszi Aphrodité (latinosan milói Venus) szobrát. A mű ma délutánra megérkezett, íme! Most már csak Leonardo Utolsó vacsoráját szeretném megszerezni a konyhába.

fotó: Cseri László

Vélemények

“A képeket holnap nem lehet megnézni, még belépődíj ellenében sem, mert a tárgyalóba éppen a zenekari árkot fogják kiásni. Holnapután, amikor a színpad kialakítása fog zajlani, akkor már beléphetnek a látogatók. Persze, csak óvatosan. Zseniális, ahogy egy akkora térben, amely egy fél futballpálya méretét sem éri el, mennyi kulturális értéket lehet felhalmozni. Ingyen.”

“Nem tudok arról, hogy meghirdették volna a Hoppál Galéria látogathatóságát.”

Ez is Pécs

A NER lovagok szabad-rablása

Álhír tudósítónk jelenti: a pécsi dzsámit kibővítik a vasútállomásig ….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük