Iskolába megy a gyerek? Vegyen fel kölcsönt! – Abszurdisztán, amint dübörög!

Olyan már megesett velünk néhány átkossal ezelőtt, hogy belénk dumálták – és mi bevettük – : minden úgy jó, ahogy van, a kapitalizmus rohad, mi pedig szárnyalunk és amit érzünk, az már az….!

Akkor legalább zsigerileg éreztük, hogy átvernek!

És bedőlünk újra? Nagyon úgy néz ki, hogy legalább a szavazók fele igen, a többi pedig kibekkelésre játszik. Ön szerint az rendben van, hogy Európa közepén, az unió tagjaként az iskolakezdés akkora terhet jelent a családnak, hogy kölcsönt kell ( már aki kap) felvenni?

Kapjunk a fejünkhöz!

Milliós nagyságrendben vesznek fel hiteleket augusztusban a családok az iskolakezdés miatt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az augusztus évek óta kiemelkedő hónap a fogyasztási és azon belül a személyi hitelek piacán, de a bankok beszámolói szerint is erős időszak a nyár vége.

A történelem során először tavaly augusztusban lépte át a 40 milliárd forintot az új személyi hitelek volumene, de a korábbi években is egy-két milliárd forinttal több személyi kölcsönt helyeztek ki a nyár végén a bankok, mint szeptemberben vagy júliusban. A Raiffeisen Banknál az idén is kis mértékű hitelnövekedésre számítanak ebben az időszakban – írja a napi.hu

Mindeközben a kormány-propaganda….

Az Ön pénzéből fenntartott Fidesz-orgánumokból más sem dől, (ja, de igen, az, hogy jön a migráns és elveszi… a mit is) hogy a nemzet elöljárói “kard ki kard” legyőzték az ellent és ingyenesen adják a tankönyvet, amiből azt tanulhatja a nemzeti gyerek, hogyan kell megfelelni a kormányelvárásoknak.

Hiába kapják a családok ingyen a tankönyveket, az iskolakezdés így is drága mulatság, amihez sokszor hitelre van szükség.

“A kutatások alapján elmondható, hogy a tipikus felhasználás az iskolakezdés körüli időszakban a nagyobb értékű elektronikai cikkek beszerzése, például középiskola kezdésekor egy új laptop vásárlása, esetleg egy kisebb felújítás, például a gyerekszoba átalakítása lehet”

– mondják az UniCredit Bank szakértői. Kíváncsian várjuk Novák Katalin véleményét, persze csak azután, hogy megtalálta a piszok-fontos nagycsaládos emojiját, hogy mi lesz, ha valaki tényleg elhiszi, hogy minél több gyereket szül, annál nagyobb hazafi!

Na jó, nem mindenki tancuccra vesz fel hitelt, van aki nyaralásra….

Nem mintha nem ugyanazt a cikis helyzetet erősítené ez a második lehetőség. Főleg, hogy már szinte teljes a foglalkoztatottság – a miniszterelnök szerint.

Mennyi az annyi?

A személyi kölcsönt igénylők ritkán adják lejjebb egymillió forintnál. Az átlagos hitelösszeg bankonként változó. A Takarék csoportnál 1,1-1,2 millió forint körüli összeget vesznek fel a családok, az MKB-nál is nagyjából 1,1 millió forint hitelre van szükség ilyenkor. Az OTP ügyfelei átlagosan 1,6 millió, a Budapest Bankéi 1,7 millió forint hitelt kérnek. A Budapest Banknál az áruhitel is keresett, átlagosan 150 ezer forintot vesznek fel 17 hónapra.

Képzeljék el, mi lesz, ha az átlagcsalád felveszi a mindenhol proponált Babaváró hitelt!

Egy hozzászólás itt: “Iskolába megy a gyerek? Vegyen fel kölcsönt! – Abszurdisztán, amint dübörög!

  • 2019.08.18 - 14:38
    Közvetlen hivatkozás

    Látom az újságokba amik kéretlenül begyömöszölnek a kapu vasai közzé, hogy ,,vegyél fel hitelt szülő, 22 hónapra,, könyörgöm muszáj hülyének lenni a következő iskola év 12 TIZENKÉT hónap múlva kezdőik, AKKOR MIBŐL ???

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük