Juszt László: kérem, nézze el ennek a zavart elméjű nőnek a nyilvánosságra hozott levelét (…) én kérek bocsánatot a józan többség nevében!

Hatalmas hullámokat vert “kerítésen belül” -no nem az, hogy 4:0-re elverte a válogatottat az angol nemzeti 11, ez a mellékkörülmény elsikkadt, hanem az, hogy a lelátókon minősíthetetlenül viselkedett elég sok hazánk fia-lánya és ezt “kerítésen kívül” sokan nehezményezték. Boris Johnson nyilatkozatban szólt be a magyar ultráknak, miszerint teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve Magyarországon! Szijjártó és Schmidt Mária rögvest ellentámadásba lendültek – csak nem találva érezték magukat?

Juszt László a Schmidt-féle reakció miatt érezte úgy, hogy hamut szór a remélhetőleg többségben lévő “józanok” nevében a fejére:

“Schmidt Mária: “Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll, olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van” – írta nyílt levélben az angol miniszterelnöknek.

Nos, van egy pont, amikor nem lehet csendben maradni. Így – bár nem szoktam – ezúttal én is kénytelen vagyok egy nyílt levelet írni.

Igen tisztelt Paul Fox nagykövet úr!

Az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetsége

Kérem, nézze el ennek a zavart elméjű nőnek a nyilvánosságra hozott levelét, amelyet Boris Johnson angol miniszterelnök úrnak címzett.

Higgye el, hogy a magyar emberek normális többsége nem így gondolkodik. Tudom, nem mentség, de ha visszanézi S. M. korábbi megnyilvánulásait észlelheti, hogy az esetek többségében nem ura a szavainak. Gondolatai pedig honfitársainak millióit is folyamatosan sértik. Azzal kapcsolatban, hogy a kormányhoz, a miniszterelnökhöz közelálló felelős közéleti szereplő, sokkal többet elárul Önnek, mint egy hosszú elemzés a magyarországi viszonyokról.

Bár meggyőződésem szerint a magyar miniszterelnöknek illene most bocsánatot kérni, de tartok tőle, hogy erre hiába várnánk.

Így én kérek bocsánatot a józan többség nevében, s egyúttal köszönöm meg a normális élet lehetőségét annak a közel 600.000 honfitársunknak, akik itthon nem találták meg a boldogulást.

Tisztelettel
Juszt László
újságíró”

Ami történt….

A magyar válogatott csütörtökön gól nélküli első félidőt követően 4-0-ra kapott ki az angol csapattól a világbajnoki selejtezők 4. fordulójában. A meccsen a magyar drukkerek pirotechnikai eszközöket használtak, sőt egy rakétát be is dobtak a pályára, kifütyülték az angol válogatott tagjait, amikor letérdeltek a kezdő sípszó előtt, majmokat imitálva huhogtak a bemelegítő játékosoknak és a gólszerző Raheem Sterlingnek és megdobálták az ellenfél gólszerzőit söröspoharakkal.

Ahogy ígérték,

térdeléssel tiltakoztak az angol válogatott tagjai a rasszizmus ellen a kezdő sípszó előtt csütörtök este a Puskás Arénában. Az viszont szokatlan, hogy a meccs török játékvezetője, Cüneyt Çakir is csatlakozott a térdelőkhöz. A magyar szurkolók egy része kifütyülte a gesztust.

Borisz Johnson reakciója

Teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve Magyarországon csütörtök este

– írta Boris Johnson pénteken Twitteren. A brit miniszterelnök hozzátette:

sürgeti a FIFA-t, hogy határozottan lépjenek fel az ügyben a felelősökkel szemben, biztosítva, hogy ez a fajta „szégyenteljes” viselkedés eltűnhessen a futballból.

Szijjártó és Schmidt rögvest nekirontottak Johnsonnak….

“Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy Boris Johnsonnal baráti kapcsolatot ápolok, hiszen együtt szolgáltunk viszonylag hosszú ideig külügyminiszterként, járt is nálunk. Ezért minden tisztelettel a miniszterelnök irányában mondom azt, hogy egy ilyen súlyos kérdésben a kettős mérce alkalmazásától végre el kellene tekinteni”

reagált Szijjártó Péter Boris Johnson nyilatkozatára Szlovéniában, amikor az EU külügyminisztereinek az informális tanácskozásán erről kérdezték. Az angol játékosok ellenséges légkörre panaszkodtak a Puskás Arénában,

“ha jól érti”

– nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter Szlovéniában Johnsonra reagálva, és úgy folytatta: mindenki láthatta a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, hogy hogyan viselkedtek az angol szurkolók az olaszokkal.

“Az olasz himnuszt szinte nem is lehetett hallani, úgy fütyültek az angol szurkolók, hogy aztán a mérkőzés közben esett inzultusokról már ne is essen szó, “tehát a kettős mérce alkalmazása sem a politikában, sem a sportban nem helyes”

“Mi soha nem gyarmatosítottunk senkit

Ezért azt tanácsolom, hogy olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van.

-ezt már Schmidt Mária üzente Johnsonnak

Álságos és hivalkodó, a brit moralizálást kifejező gesztusukkal nem tesznek semmit sem meg nem történté, sem jóvá. És akkor arról még nem beszéltem, hogy mi magyarok a britektől soha, semmi jót nem kaptunk.”

A tetőpont – Schmidt kanyarban előzött őrület-ügyben

“Trianon felelősségét, ahogy az egész elhibázott bűnös versailles-i szerződést ugyan a brit PR-felelősök mintegy száz évre át tudták tolni a franciákra, de ma már senki nem gondolja, hogy az akkori világ vezető hatalmát, a brit világbirodalmat a tönkrevert és megrogyott franciák utasítgatták. Az 1918-as fegyverszünet utáni közel 1 millió németet éheztetett a brit blokád halálra, ami persze a németek dolga lenne, ha lenne bennük civil kurázsi, én csak jelzem, hogy tudjuk. Ahogy

azt is tudjuk, hogy a II. világháború alatt több millió indiait is halálra éheztettek, mert elvették a gabonájukat, hogy a felsőbbrendű briteknek legyen.”

 

 

Juszt László: kérem, nézze el ennek a zavart elméjű nőnek a nyilvánosságra hozott levelét (...) én kérek bocsánatot a józan többség nevében!

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.09.04 - 08:36
    Közvetlen hivatkozás

    Jusztnak tökéletesen igaza van, nincs is mit hozzáfűzni, esetleg annyit, hogy Mariska azért mutassa meg magát egy elmeorvosnak,aztán pénzt fognak spórolni a benzinen, ha együtt járnak kezelésre Grazba a gazdájával

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük