Juszt László: Miféle hatalom az, amelyik összeszarja magát egy diáktól?

Egy decemberi, kecskeméti tüntetésen hallottuk először Nagy Blankát, aki fiatalsága minden hevével – irigylésre méltón – igaz obszcén szavakkal illette a Fideszt és Áder Jánost. Amiket mondott mondhatta.

“Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz. Nagy hangon hirdetik a demokráciát, de még magából a demokrácia szóból is képesek lennének kilopni a betűket.”

Igaza van?

Igen. Ahogyan mondta esetleg vitatható. Bár a politikai nyelvezet színvonalát az 5-ös számú fideszes ennél sokkal mélyebbre szállította le az elmúlt években. Az viszont, ahogyan beindult a fideszes lejáratókampány teljes üzemmódba kapcsolva mind az 500 eszközét – lapokat, rádiókat, tv-ket – az egyfelől nevetséges, másfelől ijesztő. Az sem képes megállítani őket, hogy sorra veszítik el a diák ellen a pereket. És egy kicsit sem szégyellik magukat? Nem önti el a pír az arcukat?

Miféle hatalom az, amelyik összeszarja magát egy diáktól? Mire lesz még képes ez a pitiáner társaság, hogy megőrizze a pozícióját, s ezzel megússza a börtönt? Mi jöhet még? Az ÁVH-s fekete Pobjeda?

Forrás

Kapcsolódó

Vásárhelyi Mária: …ehhez nem kell Finkelstein, ezt már nála sokkal korábban kitalálta egy Goebbels nevű háborús bűnös

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük