Ez a napKiemelt hírek

Karácsony: „c’est la vie, ilyen a politika, állítólag”

Karácsony Gergely

Minél több jelölt és program indul az ellenzéki főpolgármester-előválasztáson, annál nagyobb legitimitása lesz Tarlós István egyetlen kihívójának – mondta Karácsony Gergely csütörtökön, arra reagálva, hogy Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával, de független jelöltként részt kíván venni az elővoksoláson.

Azt  hitte, ő lesz a DK jelöltje

A Párbeszéd társelnöke a közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta, örül Kálmán Olga indulásának, bár eddig azt hitte, ő lesz a DK főpolgármester-jelöltje. „C’est la vie, ilyen a politika, állítólag” – fogalmazott.

“Na, most ért véget a találkozó az aktivistáinkkal, három dolog elöljáróban:

1. Mindig is szerettem a kihívásokat.
2. Mindig is abban hittem, hogy az előválasztáson minél több jelöltnek kell indulnia, hogy a hatalom jelöltjével szemben a budapestiek jelöltje álljon.
3. Mindig is szerettem Kálmán Olgának nyilatkozni. ?
Az új helyzetről a véleményemet Facebook-élőmben mondom el 16.00-kor.”

Karácsony Gergely kiemelte, nemcsak az előválasztáson és a főpolgármester-választáson akar győzni, hanem a budapestiek legfontosabb problémáit is le kívánja győzni.

Példaként említette erre, hogy szeretné legyőzni a légszennyezettséget, amely szerinte évekkel rövidíti meg a budapestiek életét. Zugló polgármestere emellett szeretné legyőzni a „világon Budapesten legnagyobb mértékben növekedő ingatlanárakat”, valamint felszámolná a „nyomort, ami egyre többeket veszélyeztet”.

Hangsúlyozta, zöld és baloldali programmal indul, amely egyszerre van tekintettel azokra, akik a világvége miatt, illetve azokra, akik a hónap vége miatt aggódnak.

(Forrás: MTI)

Kálmán Olga indul a főpolgármesterségért!

About Author

Comment here