Kásler "bocs elszúrtukja", csak úgy, a maga módján: már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltásról! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kásler “bocs elszúrtukja”, csak úgy, a maga módján: már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltásról!

Lassan, de mégis eljutott volna a döntnökökig, hogy a millió-közeli Sinopharmra rábeszélt polgár közül rengetegen teljesen védtelenek, holott a kormány minden értő- és értetlen tagja megígérte, hogy a kínai vakcina nem csak baromi drága és valakiknek jó üzlet, de  hatásos, megvizsgálták, ők is ezzel oltatták be magukat és aki túlélni akar, az azonnal beadatja magának? 

Hirdetés

Érdekes, az Orbán-Müller páros milyen hallgatag lett….

Reális számítások szerint Magyarországon is elindul a negyedik hullám, a Fertő tó osztrák oldalán például hét fiatal fertőződött meg a delta variánssal

– mondta az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív című műsorában. Véleménye szerint most nagyon hasonló a helyzet a tavaly nyárihoz, elindult a turizmus, és

hiába „törtük le a vírus harmadik hullámát”, külföldről bekerül a delta variáns az országba.

Megint más a ludas, nem Ők?

Kásler Miklós aggasztónak nevezte, hogy a delta reprodukciós száma közelít az 1-hez, vagy akár át is lépi azt, ezeket figyelmeztető jeleknek nevezte.

A delta variáns a szakemberek szerint lényegesen agresszívabb, mint az alfa, 12 perc elég egy légtérben egy fertőzöttel ahhoz, hogy elkapjuk.

A miniszter figyelmeztetett, hogy az oltásnak jelenleg nincs alternatívája, mindenki oltassa be magát, ne félelemből, hanem racionális döntés alapján

Elismerte, hogy nincs olyan vakcina, amelyik 100 százalékban véd, de Magyarországon, ahol ötféle vakcinát használtak a brit mutáns ellen, 78-92 százalék között mindegyik megelőzte a fertőzést, a halálozás esetében pedig 84-98 százalék között volt a védelem.

Ehhez azonban hozzá kell számítani azt is, hogy a delta 50 százalékkal fertőzőképesebb, mint az alfa variáns.

Kásler számokat is elárult:

eszerint eddig 600 ezer 60 év feletti magyar nem oltatta be magát a koronavírus ellen. A delta azonban nemcsak őket, hanem a fiatalabb korosztályokat is érinti, ők terjesztik a vírust, ezért a 12-18 év közöttieket is be kell oltani.

Mint minden vakcina, a 60 év felettieknél a koronavírus elleni oltóanyag esetében is csökken a védettség az idő előrehaladtával, ezért hat hónap után az a kérdés, hogy nekik kell-e harmadik oltást adni. Káslernek az a véleménye – és ezt saját elmondása szerint szakértők is osztják – hogy

hat hónap után a 60 év felettieknek célszerű beadni a harmadik dózist, utána következhetnek a 60 év alattiak is.

Ehhez az eredetitől eltérő oltóanyagot kell használni (heterológ oltás), vagyis aki első körben két Sinopharmot kapott, az most kapjon Pfizert vagy Modernát

Aki pedig két Pfizert kapott, annak a harmadik ne legyen ugyanaz.

„Irodalmi adatok vannak, hogy a második ismétlő oltás heterológ vakcinával, tehát más típusú vakcinával lökésszerűen növeli a védettséget”

Kásler úgy fogalmazott, szerinte a szerdai kormányülés után már

„konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”,

méghozzá nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva.

„Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse”

Az egészségügy Kásler szerint felkészült, de arra biztatja a kollégákat, hogy

„testileg-lelkileg újuljanak meg, készüljenek fel a következő időre, mert nagyon nehéz lesz”.

Az EMMI nem tanul, de felejt – remélhetőleg a választó nem!

A Fővárosi Önkormányzat Soros György támogatásával indított Covid-tesztakciója a baloldal oltásellenes kampányának, és Gyurcsány embereinek a kifizetése; hetek óta köztudott, hogy Karácsony Gergely Gyurcsányhoz közel álló baloldali vállalkozásokat fizet így ki

– közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV Híradó megkeresésére, miután arról érdeklődtek,tervez-e a kormány országos ellenanyagszint-vizsgálatot a kínai vakcinával oltottaknál.

Ezzel szinte egy időben derültek ki egyébként a Fővárosi Önkormányzat által szervezett antitestvizsgálat első eredményei, az adatok pedig azt mutatják, hogy a Sinopharm oltóanyag esetében a tesztelésben részt vevő, az oltásukról nyilatkozó 60 év felettiek esetében 23,90 százalékának nincs megfelelő antitestes védettsége.

A tárca válaszában arra is kitért, hogy

„a vizsgálat összetettségére való tekintettel, a teljes kutatási anyag nyilvánosságra hozatalára azután lesz lehetőség, miután az lezárult, megfelel a tudományetikai szempontoknak és publikálták a tudományos fórumokon”. (forrás)

Kapcsolódó

 

kásler

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.