Sorting by

×

Kepes András kérdései a “gyermekvédelmi” népszavazás álságai helyett

“Megosztottam egy posztot, ami április 3-án az un. “gyermekvédelmi” népszavazás érvénytelen (szerintem inkább értelmetlen) kérdéseire érvénytelen válaszokat ajánl. A kommentekből látom, sokan nem értik miért értek egyet ezzel” – kezdte közösségi oldala bejegyzését Kepes András író.

“Egyik politikai oldal választási propagandájának minőségével sem kívánok foglalkozni,

de, ami a gyerekeket illeti, elég széleskörű tapasztalataim vannak, és hatgyerekes szülőként, nagyszülőként kevés dolgot tartok fontosabbnak gyermekeink védelménél. Az álkérdések viszont csak arra jók, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról, és utána politikai propagandaként lehessen lobogtatni az értelmetlen kérdésekre adott válaszokat.

Kiskorúak nem-átalakító műtétéről szavaztatni, amit nálunk amúgy is törvény tilt, álságos és értelmetlen.

Ami a nemi felvilágosítást illeti egy jól működő családban mindig megoldották ezt, miközben az iskola és az egyházak is kínáltak lehetőségeket, mert hozzáértés híján vagy prüdériából nem minden szülő alkalmas, illetve vállalkozik erre.

A nemi felvilágosítással kapcsolatban személy szerint azt tartom követendőnek, hogy meg kell várni, amíg a gyerek felteszi a kérdéseit. Közvetlen környezetéből, filmekből, tévéből annyi hatás éri a gyerekeket, hogy sok kérdésre várnak választ. Ha viszont a gyerek kérdez, akkor megértőn, elfogadón, szakszerűen és őszintén minden kérdésére tisztességesen válaszolni kell.

Több kommentelő arra bíztat, hogy a tagadás helyett fogalmazzak meg én kérdéseket. Ennek most már legfeljebb annyi értelme van, hogy közösen gondolkodjunk rajta.

De legyen:

1) Támogatja-e, hogy a kormány kiemelt figyelmet szenteljen a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatásának, felzárkóztatásának, a gyermekéhínség felszámolásának az esélyegyenlőség érdekében?

2) Támogatja-e hogy a Családvédelmi Szolgálat fokozottabb figyelmet szenteljen a gyermekeket is sújtó családon belüli erőszak felszámolásának?

3) Támogatja-e, hogy a kormány nagyobb erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse a pedagógusokat, hogy a pedagógusok értelmiségi létüknek megfelelő színvonalon élhessenek és dolgozhassanak, mert gyermekeinknek és az országnak is az az érdeke, hogy az iskolák a legtehetségesebb pedagógusjelöltek közül válogathassanak.

4) Támogatja-e, hogy korszerűsítsék az elavult szemléletű, túlszabályozott magyar állami iskolarendszert, visszaállítsák a tanszabadságot, mert a jelenlegi helyzet azt eredményezi, hogy a tehetősek alapítványi-, illetve magániskolákba viszik a gyerekeiket, külföldi egyetemekre küldik tanulni, a kevésbé tehetős családok tehetséges gyermekei pedig igazságtalan hátrányt szenvednek.

Nekem is lenne még számtalan kérdésem, de tartottam magam a négyhez. De ki-ki egészítse ki a kérdéseket kedvére.”

Forrás

Háttér

Az április országgyűlési választással egy időben lesz a kormány gyermekvédelmi népszavazása is, ami a „Védjük meg a gyerekeket – április 3-án szavazzunk nemmel!” névre hallgat és a következő kérdésekről dönthet, aki belemegy az Orbán-játékba:

 • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
 • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
 • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
 • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Figyelem!!!!

A népszavazáson szavazzon mind a 4 kérdésre 2-2 X-el! Legyen ez a 8 X-es népszavazás!

Kapcsolódó

 

Kepes András kérdései a “gyermekvédelmi” népszavazás álságai helyett

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2022.04.01 - 07:26
  Közvetlen hivatkozás

  Kiváló, értelmes megjegyzések, kiváló, értelmes kérdések. Kepesben nem kellett csalódnom most sem.

  Válasz
 • 2022.04.01 - 07:44
  Közvetlen hivatkozás

  Amellett,hogy teljes mértékben egyetértek Kepes Andrással, egy dolgot tehetünk a kormány aljas,és homofób népszavazására.- szavazzunk érvénytelenül!!! Minél többen tesszük ezt, így remélhetőleg ez a buggyant kormány,amely ezzel (IS) el akarja terelni a figyelmet a sok-sok aljas dologról,amit ellenünk műveltek. Csak a legutóbbiak.- a völNER-ügy, orbán idióta putyinista politikája,az orosz hackerek a külügy gépein,és a számomra rendkívül felháborító hazugságok,amiket orbán mindenféle felületen,tévében,rádióban ész nélkül tol:- hogy a baloldal háborúba sodorná az országot,és katonákat,fegyvereket küldene a háborúba. Ez a hazugság egyszerűen undorító,aljas,és gusztustalan. Ha ez az aljas banda marad még négy évig, nagyon sokan el fognak most menni a választás után

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.