Jocó bácsi: ha a gyerek hall a másságról, vagy látja azt, nem meleg lesz, hanem tájékozott. Ha gyűlöletet lát és hall, akkor sajnos gyűlölni fog ő is. Vagy mást, vagy önmagát! - Városi Kurír

Sorting by

×

Jocó bácsi: ha a gyerek hall a másságról, vagy látja azt, nem meleg lesz, hanem tájékozott. Ha gyűlöletet lát és hall, akkor sajnos gyűlölni fog ő is. Vagy mást, vagy önmagát!

Emberként és pedagógusként szembe köpném magam, ha nem állnék ki teljes mellszélességgel a pedofil törvény mellett. És akkor is, ha nem állnék ki az egyenlőség, az elfogadás mellett. Kedden pedig a parlament elé kerül a törvény, ami igazából baromira nem a pedofíliáról szól, szimplán egy csoport ellen. Meg a gyerekek ellen – kezdte közösségi oldala bejegyzését Balatoni József “Jocó bácsi“, az ország egyik legismertebb tanára.

Hirdetés

Miért is?

Ha alaposan végigolvassátok, akkor láthatjátok, hogy egyes kiváltságos emberek hogyan úszhatják meg a bírósági eljárást gyermekek molesztálása miatt. Igen, mentesülhet, ha házon belül kap valami büntetést…

Szóval ez a törvény baromira nem a pedofília ellen szól, sőt, igazából van, akit felment alóla.

Közben pedig az iskolában lassan nem beszélhetünk a gyerekekkel arról, hogy vannak nem heteroszexuális emberek. Miért, akkor nem lesznek? Egy csapásra eltűnnek? Hát baromira nem. Ha nem beszélünk róla, az a legrosszabb.

Miért is?

Szerintem nincs ma Magyarországon olyan tanár, akinek ne lett volna, vagy ne lenne most is nem heteroszexuális diákja. Mert van.

 • Hogyan néz majd annak a gyereknek a szemébe az, aki hallgat, aki hozzájárul egy sötét, kirekesztő törvényhez?
 • A diákja oda mer-e menni bevallani neki, hogy ő más, és segítsen neki megérteni, elfogadni magát?
 • Meg tud-e egy kamasz küzdeni ezzel úgy, hogy azt hallja, látja, hogy a törvényhozás ellene van?
 • Tudjátok hány gyerek küzd ezzel? Hányan fordulnak önmaguk ellen, csak mert nem bírja a rá nehezedő gyűlöletet?

Segítek, sokan

 • Tudjátok milyen, amikor egy diák könnyes szemmel, remegve közli veled, hogy meleg? És nem azért remeg, mert tőled, a te reakciódtól fél, hanem a világtól.
 • Tudjátok milyen érzés üzenetet kapni egy szülőtől, aki megköszöni, hogy biztattad a gyerekét, hogy el merje mondani neki?
 • Tudjátok milyen érzés nézni egy diák könnyes szemét, aki tudja, hogy ha szabadon akar élni, önmaga akar lenni, akkor el kell hagynia a családját, a hazáját?

Én tudom. És ha kell, még sokszor meg szeretném tapasztalni. Mert ez is a munkánk része. Óriási büszkeség, ha egy diák ennyire megbízik bennünk. Ha mi nem állunk egy gyerek mellé, akkor ki?

És most minden pedagógusnak, pedagógus szervezetnek torka szakadtából kellene tiltakoznia

Mert van, amikor tényleg nem lehet hallgatni. Sőt. Én hétfőn kint voltam a több mint tízezer ember között: rengeteg mosolygó arc, ismert emberek és civilek, párok és családok, idősek és fiatalok együtt kiabálták, hogy ezt már nem. Jó hangosan. Mert kiabálni kell!

 • Kiabálni azért, hogy ne egy látszat törvény szülessen.
 • Kiabálni azért, hogy senki se legyen kirekesztve a szexuális beállítottsága miatt.
 • Kiabálni azért, hogy szabadon lehessen egy iskolában beszélni.
 • Kiabálni azért, hogy szabadon lehessen szeretni.
 • Kiabálni azért, hogy aljas szándékkal senki se mossa össze a pedofíliát mással.
 • Kiabálni azért, mert kiabálni kell.

Mondjuk azt azért megnézem, ahogy az iskolai könyvtárakban tiltólistára kerül a Kamaszharc regényem egy idióta törvény miatt. És utána mi lesz? El kell égetni, csak mert van benne egy meleg srác?! Hűha.

Tényleg jussunk már el oda, hogy attól, mert egy gyerek hall a másságról, vagy látja azt, nem meleg lesz, hanem tájékozott… Viszont ha gyűlöletet lát és hall, akkor sajnos gyűlölni fog ő is. Vagy mást, vagy önmagát. Ezt pedig nem hagyhatjuk. Nagyon nem….

Kapcsolódó

 

gyerek

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Jocó bácsi: ha a gyerek hall a másságról, vagy látja azt, nem meleg lesz, hanem tájékozott. Ha gyűlöletet lát és hall, akkor sajnos gyűlölni fog ő is. Vagy mást, vagy önmagát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.