Kik vagytok ti, és mit akartok? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kik vagytok ti, és mit akartok?

Magamra vessek! Miért nem nézem inkább az olimpiát?! Mi a fenének kell tudósításokat olvasni arról, hogy mit mondott a fényes tekintetű padisah hű nisándzsija, külgazdasági és külügyminiszter, fürkész és portyázó oltóanyagbeszerző és vakcinaszakértő, valamint újraindítási operatív törzsfőnök, vagyis Szijjártó Péter a közrádióban?

Hirdetés

Azt mondta a szerencsétlen,

(olvastam a Népszavában), hogy egy nagy nemzetközi lobbihálózat nyomásgyakorlása áll a magyar gyermekvédelmi törvénnyel szembeni támadás mögött. Szerinte az Európai Bizottságnak alapvetően egyetlen nagy problémája van a jogszabállyal, nevezetesen:

“innentől kezdve világossá vált, hogy az LMBTQ-aktivisták nem mehetnek be az iskolákba, óvodákba és nem beszélhetik tele kényük-kedvük szerint a magyar gyerekek fejét….Nem fejthetnek ki nekik olyan propagandát, amely a nem megváltoztatására vagy a homoszexualitás népszerűsítésére irányul”.

Hogy ez hülyeség, az most mindegy. Nem a főfürkész eszelte ki Brüsszel megszégyenítésére, hanem a kipcsak fősámán, azaz Orbán Viktor. De esedezem, mondják már meg a pontos információkra áhítozó, nemzeti konzultációval bajlódó és gyermekvédelmi népszavazás előtt álló magyar választóknak:

miféle népség az a „nagy nemzetközi lobbihálózat“?

Kik vagytok ti, és mit akartok – teszi fel a kérdést a nép minden egyszerű fia, aki aggódik a magyar kisebb és a nagyobbacska gyermekek sorsáért?

Hát tudja meg mindenki a külügyminiszter úrtól: ezek a gonosz emberek  – a liberális mainstream. (Fordítsuk így fidesz-nyelvre: ők a szabadelvű politikai gondolkodók krémje, hangadó csapata.)

“Ők nem demokraták…. A liberális mainstream abszolút véleményhegemóniára törek-szik, …s ha valaki nem ért egyet velük, akkor azt azonnal kirekesztik“ Ebből persze még nem derül ki, hogy kik lennének a magyarság ostorai. Vannak ilyenek és kész. A hatalmuk, befolyásuk pedig nagy. Tessék találgatni, hogy Orbán, Szíjjártó és a fi-deszes propaganda-hadsereg kiket sejtet a magyarellenes „nagy nemzetközi lobbihá-lózatban“!

(Mellesleg talán ez már nem is fontos, hiszen a Fidesz és a kormány jó ideje ezt ismételgeti, nyikorognak mint a kenetlen kerekű taliga.)

A lényeg, hogy egyelőre nem kapunk pénzt az Európai Uniótól, s ezért ez a bizonyos nemzetközi háttérösszeesküvés a felelős, pedig a magyar kormány szerint a politikát nem szabad összekeverni a pénzügyekkel.

Brüsszel zsarolhat bennünket, ami

“… azért is visszataszító, mert az európai pénzügyi források nem a brüsszeli bürokra-ták munkája nyomán állnak elő, ezek nem idepottyannak az égből, hanem az európai gazdasági teljesítmény alapján jönnek létre, amelyet az európai adófizetők, köztük a magyar emberek állítanak elő.“

-mondja a miniszter úr.

Úgy bizony!

Az EU-ban vannak a közös kasszába nettó befizető és az abból nettó haszonélvező országok, mi az utóbbiak közé tartozunk. Az Európai Parlament pedig tavaly törvényt hozott arról, hogy amely országokban megsértik az EU alapértékeit és a jogállamisági követelményeket, s ahol elsinkófálják az uniós támogatásokat és a tolvajokat nem büntetik meg, azon országok ne kapjanak a pénzből.

A miniszter úr által emlegetett liberális mainstream tehát nem más, mint az EU törvényhozó testülete, amely konzervatív demokraták, baloldali pártok, liberálisok és zöldek egyetértésével nagy többséggel alkotta meg ezt a törvényt.

Ugyanis az Unió polgárainak elege lett abból, hogy Orbán Viktor és pereputtya gazdagodik az ő befizetéseikből, tehát a képviselők ennek tavaly megálljt parancsoltak. S miután a magyar kormányt a legfrissebb jogállamisági jelentés szerint ismételten tetten érték az uniós alapjogok megsértésén, a kifizetéseket felfüggesztették.

Ilyen az, amikor a politikai ügyek keverednek a pénzügyekkel, s hiába nem tetszik ez Szijjártó Péternek, ez az EU törvénye.

Hanem hát a mi derék jogalkotó és jogkövető kormányunknak voltaképp nincs ezzel semmi baja

(Csak a háttérhatalmakat utáljuk.) Aszongya a miniszter úr, hogy

„a gazdaság újraindításának felgyorsítását teljesen függetlenül kell kezelni az európai forrá-soktól, hiszen teljesen új gazdasági időszámítás kezdődött a világjárvány miatt.“

A szegény macskajancsi nyilván azt kívánja érzékeltetni:

ha már ennyi bajunk van az Unióval, s az Uniónak velünk, nem is kellene nekünk a közösség tagja maradni.

No hát csak rajta! A választásokig még szabad a pálya

Az újraindítási operatív törzsfőnök úr szemlátomást tudja, hogy mi a teendő, s legott neki is lát. A kormány már el is fogadott az operatív törzs által javasolt 29 döntést.

“Ezek /a beruházások/ biztosít-ják, hogy a magyar gazdaság tudjon a leggyorsabban újraindulni Európában, ezáltal mi ennek az új világgazdasági korszaknak egyértelműen a nyertesei közé tartozzunk!”

Hát úgy tetszik, a NER is dumából épül, mint a létezett szocializmus – mondhatná Hofi Géza. Amíg össze nem omlik, s a fejünkre nem dől.

Kapcsolódó

 

 

vagytok

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.07.26 - 19:49
  Közvetlen hivatkozás

  Undoritó ez a két patkány, hányinger csak rájuk nézni is, de ha a mocskos szájukat kinyitják az még rosszabb– és ezek birálták Gyurcsányt, Ö nem a kedvencem de 1000x emberibb mint ez a két elmebeteg hazug alja…

  Válasz
  • 2021.07.26 - 20:40
   Közvetlen hivatkozás

   “..ezek birálták Gyurcsányt, Ö nem a kedvencem de 1000x emberibb..”
   ***
   Igen ginám, ő nemterhelte meg azt a szőke kis fejedet:

   ” Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,..”

   Válasz
   • 2021.07.26 - 23:24
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon buta szemellenzős vagy mint a ló, ugyan a ló egy szép állat de ti fidesz szektahivők csak állatok vagytok ló nélkül….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.