A képviselő kertészeti kisegítő munkás (napszámos) pozícióban dolgozza le büntetését: egy fillért nem fizetek a pintérségnek!

Emlékeznek még a Clark Ádám téri “dudálós tüntetésként” emlegetett tiltakozási akcióra, ahol összesen 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, és első fokon összességében 13,635 millió forint pénzbüntetést szabtak ki?

Másodfok

A bíróság a másodfokú döntés során minden esetben eltörölte a dudálás miatt kirótt szabálysértési büntetéseket. Azzal érveltek, hogy a dudálás bár ellentmond a KRESZ-nek, de véleménynyilvánításként alkalmazható. Szél és Hadházy büntetését azonban nem törölték, csak csökkentették:

így fejenként 100-100 ezer forintot kell fizetniük, amiért meghirdették a rendezvényt.

A két képviselő elvi okokból úgy döntött, hogy közhasznú munkával törleszti a büntetést. Meggyőződésük szerint nem követtek el bűnt, egy normális demokráciában a dudálást mint a véleménynyilvánítás formáját nem lehetne büntetni. A büntetést ezért inkább ledolgoznák, lehetőleg egészségügyi területen. Hadházy emellett közölte, hogy a végül eltörőlt büntetések kifizetésére összegyűlt adományokat az ezt kezelő alapítvány felhasználja a vendéglátós-tüntetés szervezőinek ügyvédi költségeinek finanszírozására.

Eljött az idő….

Hadházy Ákos közösségi oldalán arról számolt be, hogy megjött a behívó, a kormányhivatal megtalálta a “legmegfelelőbb helyet” 2021 pandémia-sújtotta Magyarországán egy állatorvosnak:

“A kormányhivatal úgy gondolta, kertészeti kisegítő munkás (napszámos – szó szerint így áll a határozatban) munkakörben tudom leghasznosabban ledolgozni a dudálós tüntetések miatt kirótt büntetésemet. Úgy tűnik tehát, a rendőrség és a kormányhivatal között helyreállt a kommunikáció, így mégsem kell börtönbe mennem…

A mezőgazdasági munkától sosem féltem, Édesapám szőlőjében elég sokat dolgoztam és azt hiszem, még jól is fog esni.

De mélyen felháborít, hogy egészségügyi intézmény közelébe még közmunkásként sem engednek.

Az előírás szerint a hivatalnak a munkahely kijelölésekor figyelembe kellene vennie a szakképesítésem és kifejezetten jeleztem is, hogy állatorvos vagyok, így a végletekig leterhelt kórházakban egészen biztosan tudnék legalább annyit segíteni, mint egy képesítés nélküli segédápoló – mégis inkább kapálni küldtek…

Összesen 228 órát kell ledolgozni kertészeti segédmunkásként, hetente minimum egy napot dolgozva

Természetesen meg is teszem, ha már az államnak erre van a legnagyobb szüksége. Mert fizetni nem fogok egy fillért sem a pintérségnek azért, amit nem követtem el. Nem én szegtem törvényt, hanem az a mocskos hatalom, amelyik a járványt arra használta fel, hogy megtiltson minden tiltakozást, hogy még többet lophasson, hogy a közadatokat még inkább eltitkolhassa, hogy stikában még jobban szétverje az egészségügyet. Természetesen – ezt Szél Bernadett nevében is mondhatom – semmit nem bántunk meg abból a tiltakozásból és büszke vagyok azokra a százakra, akik akkor csatlakoztak a tiltakozáshoz a várható brutális büntetési összegek ellenére.

Higgyék el nekem: a miniszterelnököt kifejezetten zavarta az a zaj.

És higgyék el nekem azt is: ha nem százak, hanem ezrek, tízezrek jöttek volna el hallgatás helyett, akkor meg tudtuk volna akadályozni a gyalázatos és fölösleges kórházkisöprést. Akkor következménye lett volna a legmocskosabb korrupcióként jellemezhető lélegeztetőgépes csalásnak és nem merték volna ugyanezt eljátszani a kínai vakcinákkal. Akkor nem mertek volna út szélén hagyni több százezer magyar embert. És nem mertek volna 30-35 ezer halálos áldozatot bevállalni – mert ennyi mindenképpen lesz még az ő adataik szerint is, az adatok manipulálása miatt pedig már az is lehet, hogy régen túl is vagyunk ezen a számon.”

 

büntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest