Sorting by

×

Levél jött-ment: Hargitai Miklós levelezése a Hír TV-vel

Emlékeznek még arra a 2020 szeptemberi “bombasztikus” bejelentésre, amiben a Hír Tv jelentette, hogy arról értesült, hogy “Gyurcsány Ferenc titkos megbeszélést folytatott a Színművészeti Egyetemről”, amelyen Karácsony Gergely és Alföldi Róbert is részt vett, valamint az intézmény egyik diákja, Bohos Imre és az Egyetem-foglalás egyik szervezője, Rózsa László is? És arra, amikor a fentiekért “helyreigazítottak” és elismerték, hogy hazudtak

“Az alábbi kedves levelet kaptam a Hír TV-től:

Tisztelt Hargitai Miklós! A Hír TV Híradója a következő kérdésre szeretne választ kapni az alábbi témában: Fekete-Győr András Facebook-oldalára feltöltött videóban elhangzott fenyegetése, mely szerint az ellenzéki politikus eltiltaná a foglalkozásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítél. Hogyan értékeli Fekete-Győr András fenyegető szavait?

A levélre az alábbi választ küldtem:

Tisztelt …, „Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné” – írta nemrég a Facebookon Parászka Boróka újságíróról Szőke László, a Magyarországról Erdélybe juttatott, Demeter Szilárd-féle milliárdos sajtótámogatások egyik gesztora, a Fidesz erdélyi sajtópolitikájának egyik arca.

Önök reagáltak már erre a megnyilatkozásra?

Feltételezem, hogy nem, bár azt gondolom, nem értenek vele egyet.

Csakhogy ami a Facebookon van, azt a magyar médiajog nem tekinti hiteles publikációs forrásnak, mivel nem megy keresztül azon a szerkesztőségi szűrőn, amin bármelyik egyéb hagyományos médiatartalom.

Nem lehet ellenőrizni, hogy tényleg attól származik-e, akinek tulajdonítják, nem tehető felelőssé a közlés pontosságáért médiajogilag sem szerző, sem szerkesztő, sem kiadó; nem lehet miatta helyreigazítási keresetet indítani. Ezt a jogi tényt megpróbáltam elmagyarázni kollégájuknak a Médiapiac c. kiadványnál, ennyit értettek meg belőle:

“Hargitai Miklós szerint magánügy Fekete-Győr fenyegetőzése”.

Amíg ilyen szakmai és etikai színvonalon végzik a munkájukat,

az ember nyilván jobban tenné, ha föl se venné a telefont, ha a kormánypárti sajtótól hívják, vagy azonnal lecsapná, amikor bemutatkoznak, de valahol mégis csak kollégák vagyunk.

A fentiek miatt ugyanakkor én sem tudom, mondott-e olyat Fekete-Győr András, amit most vele kapcsolatban említenek,

így érdemben reagálni sem tudok rá.

Az viszont médiajogilag is bizonyítható, hogy a kormánypárti sajtó listázta és sorosistának bélyegezte magyar újságírók egy részét. A MÚOSZ akkor világossá tette:

nem ért egyet újságírók politikai alapú listázásával, és különösen visszatetszőnek tartja, ha egy sajtótermék készít ilyen típusú listákat.

Hangsúlyozom azonban:

ezzel nem kívánom a Fekete-Győr Andrásnak tulajdonított kijelentést kommentálni, mivel azt nem ismerem, eddig a média számára is komolyan vehető forrásból nem volt alkalmam találkozni vele.

Itt először valakinek el kell végeznie az újságírói munkát, megkérdezni a nevezett politikust, hogy valóban ezt mondta-e, és ha igen, mit értett alatta.

A konkrét esettől függetlenül:

az újságírók világnézeti, politikai oldalak szerinti listázásával én magam sem értek egyet.

Üdvözlettel: Hargitai Miklós”

 

Szijjártó
illusztráció: V.K.
átver

Egy hozzászólás itt: “Levél jött-ment: Hargitai Miklós levelezése a Hír TV-vel

  • 2021.03.16 - 21:37
    Közvetlen hivatkozás

    A fidesz patkányok, csak hazudnak, de nem reggel ,délben és este,, hanem állandóan !!!! nem is tudnak mást– alja férgek

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.