Gáti Oszkár: “Szörényi Levente már öregecske, nem kell komolyan venni!”

Nagyinterjút adott a nyomtatott Mandinernek Szörényi Levente, aki ugyan korábban jobboldaliként is többször különutas véleményt fogalmazott meg a NER-rel szemben, most teljes mellszélességgel kiállt a kormány hivatalos irányvonala mellett, így elítélte az SZFE hallgatóit „felbujtó” tanárokat és a mellettük kiálló Bródy Jánost – foglalta össze a lényeget a 24.hu.

Ellentét újratöltve?

Szörényi különösen keményen kelt ki újra Bródy ellenzéki szerepvállalása ellen, ami azért is furcsa lehet, mert a jól dokumentált politikai szembenállásuk az utóbbi években csillapodni látszott. Ehhez képest Szörényi most újult erővel állt bele újra a konfliktusba:

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni”

– mondta, hozzátéve, hogy Bródy szégyent hozott magára ezzel a partizánkodó szerepvállalással. Szörényi szerint Bródy hosszú ideje „magasról tesz” az ő szerzőtársi érzékenységére, és ezért kimondja:

Bródy helyett is szégyenkezik, aki a közös életművük „hitelét kockáztatja“.

De megkapta a magáét Szörényitől az SZFE is,

amely szerinte

nemzedékek óta nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából,

és szerinte csak a régi tanárok és pártfunkcionáriusok bosszújáról van szó, akik úgy érzik,

„ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni.”

>>> Friss hírek! <<<

Erre reagált Juszt László közösségi oldalán

“Nemzedékek óta probléma, hogy az SZFE nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából” – jelentette ki Szörényi Levente.

Kedves Levente! Tisztában vagy azzal, hogy hány ezer művészt sértettél vérig?

Nemzedékekről beszélsz. Ez legalább kétszer huszonöt, azaz ötven év. Komolyan gondolod, hogy ezidő alatt “nemhogy színésznagyságok, de közepes tehetségek” sem jöttek ki az egyetemmé avanzsált főiskoláról? Hát akkor előre is bocsánatot kérek a több száz művésztől, – mert lehetetlen mindenkit felsorolni. Meg sem próbálom. Maradok a 2019-ben végzettek sikereinek felsorolásánál.

S akkor a megelőző 49 évet kihagyom.

2019-ben két színészosztály végzett az egyetemen.

Már a képzés során országos ismertségre tett szert Bajor Lili, Nagy Katica, Brasch Bence, Hajdu Tibor vagy Szalay Bence.

A hallgatók

vizsga- és diplomafilmjei 27 országban 93 nemzetközi fesztiválon 17 díjat nyertek. Kovács István: Ostrom c. filmje – mely egyben a tanév legnagyobb sikerét is elérte a diák Oscar-díjával.

A dokumentum filmesek

által készített vizsga- és diplomafilmek több mint 300 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek a világ 90 országában.

A hallgatók filmjei több, mint 50 nemzetközi díjban részesültek

Szóval Levente, ha csak találomra kiválasztom egy évfolyam egy osztályát, már akkor is sűrű bocsánatkérésekkel tartozol. Íme a Kerényi Miklós által vezetett és 1996-ban végzett színészosztály: Crespo Rodrigo, Gubás Gabriella, Hevér Gábor, Kardos Róbert, Kocsis Pál, Kovács Vanda, Major Melinda, Mészáros Tamás, Nyári Oszkár, Timkó Eszter, Varga Zsuzsa, Viczián Ottó, Vida Péter.

Levente! Mi szükséged van neked arra, hogy ennyire akarj megfelelni? Ideje van a bocsánatkérésnek!”

Bródy János a Blikknek nyilatkozott Szörényi kirohanásáról,

leginkább értetlenségének adva hangot a váratlan hangnem miatt:

“Én úgy nőttem fel, hogyha valakivel bajom van, akkor azt szemtől-szemben megmondom. Leventével körülbelül egy hónapja találkoztam az Erkel Színházban, az István a király operai bemutatóján. Hosszú ideig álltunk egymás mellett a színpadon, együtt zenéltünk, együtt beszéltünk át mindent, ám ott az Erkelben Levente egy szóval sem mondta, hogy valami baja lenne velem, vagy azzal, hogy véleményt mondok különböző ügyekben. Most pedig itt van ez a kifakadás, amit egyszerűen nem értek. Az biztos, hogy jó ideig nem szeretnék találkozni Szörényi Leventével…”

Gáti Oszkár is reflektált:

“….egy bizonyos kor után elkövetkezik az az idő, amikor az ember már nem tudja, mit beszél.”

Hozzátette:

“nyilván 30 évvel ezelőtt nem mondott volna ilyet Szörényi Levente, de már öregecske, nem kell komolyan venni.”

Gáti Oszkár Szörényi azon kijelentésére is reagált, hogy az SZFE-s ellenállás a régi tanárok és pártfunkcionáriusok bosszúja, akik úgy érzik, ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni.

„Ez fordítva is igaz, ha Vidnyánszky úgy gondolja, hogy nem az ő kezében van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni, ugyanez igaz Rátóti Zoltánra is. Most teljesen mindegy, melyik oldalról közelítjük meg, mind a két irányba ugyanaz az igazság, tessék elosztani.”

-mondta a Spirit FM Viccen Kívül című adásában.

Magyarországon

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.11.21 - 13:02
  Közvetlen hivatkozás

  Ákos, Pataki Attila, és a többi nyalóka mellé beállt Szörényi is, akik csontig nyíltak a kormánynak, azaz orbánnak. Merthogy orbán maga a kormány, miután itt sajnos egyszemélyes uralkodás folyik. Azért nem írtam, hogy kormányzás, mert ezek nem kormányoztak, hanem csupán minden eszközzel igyekeztek hatalmon maradni. Ezek mögé állt most Szörényi. Óriási csalódás

  Válasz
  • Avatar
   2020.11.23 - 03:38
   Közvetlen hivatkozás

   Szorenyi szanalmas,es nagyon szegyelje magat.Sosem volt hangja es eleg monoton unalmas dalokat enekelgetett,de minek
   Sosem szerettuk.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük