A Fidesz már az LMP jelöléseibe is beleszólna

Rájött a Fidesz, hogy nem tilthatják ki az LMP-s Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, ezért inkább azt követelik az LMP-től, hogy mást küldjön a bizottságba.

„Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre” – áll a Fidesz-frakció közleményében, azaz a Fideszben is nyilvánvaló lett, hogy nem tilthatják ki Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről.

Tegnap Németh Szilárd még kijelentette: Szél Bernadett és pártja, az LMP Soros György érdekeit szolgálja, ezért az ellenzéki képviselő nem vehet részt egy olyan nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amely a „Soros-tervvel” foglalkozna – ez nem épp arról szól, hogy egy képviselő részvételi jogát sem vitatja a párt. De a Fidesz elfogadhatatlannak tartja, „ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást”.

„Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba”, mondja a Fidesz, amely párt tehát arra is jogosultnak érzi magát, hogy az LMP jelölési álláspontjába beleszóljon.

„Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennálltáig nem támogatja.” Ha tehát az LMP nem jelöl mást, a Fidesz nem tárgyalja a Soros-féle napirendi pontot – ezzel viszont leginkább magának tesz rosszat.

„Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel” – zárul a Fidesz nyilatkozata.

Vajon miként reagál az LMP az újabb fideszes felvetésre?

Németh Szilárd: a Fidesz kivonul a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, ha Szél Bernadett azon megjelenik

Ezt közölte Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke a Pesti Srácok hírportállal.

A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: „Szél Bernadett, és más LMP-s politikusok a Soros-tervet támogatják, és nem a magyar emberek érdekeit képviselik. Szél Bernadett a Soros-birodalom alkalmazottja, fizetett alkalmazottja volt. Aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, aki az egész pártot így irányítja, aki az egész LMP-t ennek a Soros-tervnek a megvalósításáért mozgatja, az nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Ha így lesz, mi kivonulunk”.

„Olyan zárt ülésen, ahol minősített adatok is elhangozhatnak, ahol fontos információkról tárgyalunk, ott nincs helye Szél Bernadettnek, Soros emberének” – mondta a kormánypárti politikus hozzátéve: a milliárdos úgy akarja végrehajtani tervét Európában, hogy az Orbán-kormányt leváltva a saját bábkormányának adná a kezébe a kormánybotot, egy olyan kabinetnek, amelynek Szél Bernadett is részese.

Németh Szilárd hangsúlyozta: Fidesz és a KDNP nem teszi lehetővé az LMP miniszterelnök-jelöltjének, hogy miközben a politikus Soros érdekeit szolgálja, fontos információkhoz jusson a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

(Forrás: HVG, MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük