Lőttek Borkai MOB-tagságának

Visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsolt volt MOB-elnököt a Magyar Torna Szövetség. Győr polgármestere a szexvideós botránya után nem tarthatja meg ezt a posztját.

A többi felvetődő törvénytelenség smafu?

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját 2010. november és 2017. május másodika között Borkai Zsolt töltötte be, ezzel párhuzamosan volt Győr polgármestere is az olimpiai bajnok tornász. 2017. május másodikán a közgyűlés szavazott róla, alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, és Kulcsár Krisztián lett a szervezet vezetője.

BORKAI MOB-TAGSÁGÁT MEGTARTOTTA, A MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG DELEGÁLTA ODA. AZ INDEX ÚGY ÉRTESÜLT, HOGY A HAZAI SZÖVETSÉG MEGVONTA TŐLE EZT.

A Borkai botrány másik érintettje Rákosfalvy Zoltán

a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja. A MÚSZ elnöksége már a múlt héten tárgyalt volna róla, de az ügyvéd arra nem ment el.

Borkai Zsolt botránya a választások előtt pár nappal kezdődött

Győr fideszes polgármesteréről az önkormányzati kampány idejére időzítve kezdtek kompromittáló szexuális felvételek megjelenni Az ördög ügyvédje nevű blogon. A blog szerzője közölt egy szexvideót, emellett korrupciós vádakkal illette a polgármestert, és arra is utalt, hogy Borkai kokaint fogyasztott, vagyis bűncselekményt követett el. Az orgiáról készült tartalmak ráirányították a figyelmet arra is, hogyan uralta le a helyi üzleti életet a kormánypárti politikus köre.

A Borkai-botrány a választás kulcstémája lett

a kampányhajrában, a Fidesz több politikusa elítélően nyilatkozott a témában, mondván, ami a felvételeken látható, az nem egyeztethető össze a Fidesz által hirdetett keresztény-konzervatív értékrenddel. Tarlós István főpolgármester pedig azt mondta, Borkainak le kell mondani. Borkai végül nem mondott le, nem lépett vissza, és ha szűk különbséggel is, de megnyerte a választásokat. A választás után viszont bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és független polgármesterként a közgyűlés Fidesz-frakciójával közösen irányítja Győrt.

Ami a MOB-tagságát és életjáradékát illeti,

hétfőn a parlamentben Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, olimpiai bajnok magyar vízilabdázó a saját olimpiai aranyérmét feltartva kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Orbán azt mondta,

“beteg dolognak”

tartja, hogy ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készített felvételt a szexuális életéről.

A Fidesz szerinte Borkairól döntést hozott,

és ugyanezt az olimpikonoknak is meg kell tennie. Steinmetz ezután azt mondta, benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a hasonló helyzetekben etikai bizottság elé kerüljenek az olimpikonok, ahol akár az életjáradék megvonásáról is dönthetnek. Orbán erre azt mondta, azt kéri a képviselőtől, először az olimpiai bizottsághoz forduljon, a bizottság tegyen javaslatot, amit majd valószínűleg támogatni fognak.

(via Index)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük