Márki-Zay: Orbán Viktor mindenképpen győz: vagy tőlem szabadul meg ősszel, vagy Lázártól

A Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete a közelmúltban nemcsak tisztújítást tartott, de megnevezte és felkérte Márki-Zay Péter kihívójaként az őszi önkormányzati választásra, Lázár Jánost.

Ki hitte volna…..

“A múlt heti tisztújító ülésen arra jutottunk, hogy végre nyíltan is kimondjuk, amit mindannyian gondolunk, és azt az embert kérjük fel a jelöltségre, aki képes a várost kihúzni a legmélyebb gödörből is, és ismét fejlődő pályára állítani. A javaslatunk egyszerre nevezhető meglepőnek és magától értetődőnek. Megvitattuk a kialakult helyzetet és száz százalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, vállalja a polgármester-jelöltséget,”

jelentette be a Promenád.hu-nak adott interjúban a Fidesz városi szervezetének elnöke. Havasi Katalin a döntést azzal indokolta, hogy

“a város élére olyan ember kell, akinek vannak elképzelései, tud és akar is a városért dolgozni és képes eredményeket elérni, mert egy városvezető dolga nem az, hogy politizáljon, hanem, hogy építse, fejlessze a városát. Lázár János személye, munkája ebben megkérdőjelezhetetlen. Sokak szerint a város legjobb polgármestere volt, és abban is biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve a korábbiaknál is jobb városvezető lenne.”

Vállalja, nem vállalja?

Arra a kérdésre, hogy az alapszervezet felkérését hogyan fogadta Lázár, Havasi azt felelte, hogy

“nyitottan. (…) Azonban nem könnyű döntés, így gondolkodási időt kért. Őt ismerve biztosak vagyunk abban, hogy olyan döntést fog hozni, amely a város érdekeit szolgálja.”

Forrás

Márki-Zay Péter, a regnáló polgármester így véleményezte a történteket:

“Lázár úr tavaly még Orbán Viktor kihívójaként szerepelt az országos sajtóban, most egy sokkal szerényebb feladatot kapott, velem kell beérnie. Az elmúlt másfél évben mindhárom választáson kisebbségben voltak a fideszes szavazók Hódmezővásárhelyen (42%, 48%, 48%), de ha valakinek van esélye visszaszerezni a város feletti uralmat, az kétségkívül Lázár János miniszter úr. Ismertsége és képességei messze minden más szóba jöhető jelölt fölé emelik, jóllehet az utóbbi 10 évben aligha tudunk olyan ígéretét említeni, amit betartott volna (1500 fős munkáltató idehozatala, K-Art kárpótlás, babakötvények, templomok felújítása, sírmegváltási díj eltörlése, TAO-pénzek elvitele Makóra, Tram Train leállítása, dohányzás teljes betiltása, stb.)

Rossz nyelvek szerint Orbán Viktor választása azért esett Lázár úrra,

mert ő ezzel a választással mindenképpen győz: vagy tőlem szabadul meg ősszel, vagy Lázár Jánostól.

Nyilvánvalóan nem vagyok méltó ellenfele a volt miniszter úrnak:

nincsenek luxusautóim, vadászataim, milliós szállodaszámláim, kastélyom (hozzá önkormányzati utam), borosládáim, de még egy karórám sem – nem véletlenül cikkezik anyagi helyzetemről lekicsinylően a helyi sajtó, igazolandó, hogy “annyit is érek”.

Teljesítményem sem mérhető a város földesurához: nem emeltem, hanem megszüntettem az építményadót, nem eladósítottam a várost, hanem visszafizettem az ő adósságait, nem látványberuházásokra költöttünk, hanem olyanokra, amelyek megtérülnek, nem kirúgtam, hanem előléptettem a hozzá hű hivatalnokokat, nem hordtam a gyermekeim hivatali autóval, ugyanis gyalog járok munkába minden nap.

Sok kérdésben nem értünk hát egyet, éppen ezért lesz érdekes az a sok nyilvános vita, amit a vásárhelyiek előtt a következő hetekben le fogunk folytatni egymással – immár szemtől szembe, nem plakátokon és nem szórólapokon, hanem tisztességes közéleti beszélgetéseken, ahol tényeket és érveket ütköztetünk, és ahol meghallgattatik a másik fél is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük