Meddig tart a nemzeti hülyének nézés és álságosság? - Városi Kurír

Sorting by

×

Meddig tart a nemzeti hülyének nézés és álságosság?

Olvasom, hogy azon megy a vita, hogy Karácsony Gergely miért taníthatott az egyemen, ha se nyelvvizsgája, se doktori címe nincs. Erre a választ nyilván az egykori munkaadó és Karácsony tudhatja pontosan, véleménye pedig bárkinek lehet.

Hirdetés

Vadul belevetném magam én is a verbális csetepatéba,

ha egy olyan esetről lenne szó, amire nem volt még példa e honban. De erről szó sincs. Azt pedig soha senki nem állította, hogy Karácsony diplomája kamu lenne, mert nem az. Az azonban kétségtelen, hogy az elmúlt 30 évben bőven megtapasztalta a magyar társadalom, hogy a tudás becsülete szépen leértékelődött, és simán írhatná ma is Csokonai:

“dudva lenne dudva közt az ananász, kanász marad, akinek a nevelője kanász”.

Mert mi is zajlott, zajlik a szemünk előtt?

Volt itt már “gojóstollas álamfő”, doktori címet schmittelő nagykeresztény, és se szeri se száma azoknak a politikai szereplőknek, akikről kiderült, hogy még az érettségijük is hamis. A politika és a média világában manapság inkább zavaró, ha valaki haverkodás és szervilizmus helyett nem restelt tanulni inkább.

Képzetlen sutyók, nyerészkedők, kamu emberek osztják azt észt és forgatják a köpönyegüket, közben meg az általuk “hasznos hülyéknek” titulált gondolkodóktól csórják fércmunkáikhoz az alapot.

Az “eredményét” megtapasztaljuk. Ahogy az értelem nem kell, úgy a független értelmiségi sem. Nehogy már, hogy a kényes politikusi egók sérüljenek.

“Csendben kell maradni…”

– nyilatkozta Szász János, a zseniális filmrendező, aki épp elhagyja az országot a családjával. És igaza van, mert akit nem véd egy kellően nagy pártakol, annak annyi. Keresztre is feszíthetik láthatatlanul.

Propagandát és gagyit tolnak a népnek,

de közben azon rugóznak az elvtársak, hogy Karácsony mikor és miért nem taníthatott volna.

Ez nem más, mint álszent és gyatra politikai kommunikáció, vagy közérthetőbben szánalmas hülyítés. Ugyanolyan álságos, mint az, hogy Dobrev Klára esetében viszont zárójelbe teszik a végzettséget, a nyelvtudást és gyurcsányozzák rendületlenül.

Jót mulatnék az egész jelenség szánalmas mivoltán, ha nem látnám, hogy mindenhol képzetlen csókosok, komák pöfeszkednek, és nekik tiszta haszon, hogy nem rájuk irányul a figyelem. Azt hiszem,

ennek a rendszernek az ideális állampolgára az, aki megtanult nyalni, kussolni és vastapsolni, ha a vezére beszél, és a maga egybájtos valóságában attól boldog, hogy minderre jobban képes, mint az, aki becsülettel tanult.

 

nemzeti
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Meddig tart a nemzeti hülyének nézés és álságosság?

  • 2021.09.12 - 00:42
    Közvetlen hivatkozás

    De ahhoz, hogy ez igy alakulhasson, olyan ertelmisegiek kellettek, akik gyavan meghatraltak, holott ki is allhattak volna az igazuk mellett. Ezert voltam merges palinkas jozsefre, aki hagyta tetlenul, hogy szetverjek alatta az MTA-t, amit tobb mint masfel evszazada felelos hazafiak alapitottak a nep felemelkedesere. MOST beallt bohocnak, ahol mar a megmerettetes elott konnyunek talaltatott es ismet visszalepett – es meg hanyan vannak ilyenek! De egyszer ennek is vege lesz – bizzunk benne!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.