Merkely Béla, a reneszánsz ember

Vasárnap úgy vettünk át egy cikket, hogy nem jártunk el kellő körültekintéssel. Az anyag Merkely Béla tokiói utazására kérdezett rá némi malíciával. Megjelenése után azonnal jött a helyreigazítási kérelem, aminek mi bocsánatkéréssel tettünk eleget. Azonban miközben az ügyet  a lovagiasság szabályai szerint lezártuk, újabb kérdés vetődött fel bennünk.

Hogy is van ez?

A járvány kezdete óta Merkely Béla professzor, az akadémia tagja, a Semmelweis egyetem rektora úgy jelenik mag nap, nap után az otthonainkban, (hála többnyire, az udvari  televízióknak) mint a járványok és azok terjedésének, kezelésének legszakavatottabb, virológus ismerője. Az utóbb meghatározást persze soha nem mondják ki, kizárólag mint az egyetem rektora szólal meg, ám azt senki nem tagadhatja, hogy mindez olyan szöveg- és média környezetben történik, ami bizony kimeríti a jogból most ide citált „ráutaló magatartás” kritériumát. Arról nem is szólva, hogy tudjuk milyen a néplélek:

a doktor, az doktor

Nézzük csak!

Amikor az ember utánanéz a szakmai képzettségnek, hozzáértésnek, azt látja, hogy Merkely professzornak semmilyen szakmai köze sincs a járványok ügyéhez, ő egy utolérhetetlenül kiváló sportkardiológus, aki valamilyen ismeretlen okból nem érte be a számtalan szakmai elismeréssel és az utóbbi másfélévben megmártózott a politikában. Azóta az ő száján át küldi a kormány a sokszor szakmainak maszkírozott célzatos politikai üzeneteit is. Érhetetlen, miért kapaszkodik a rektor ennyire a kormány kabátjába. A professzor egyik fontos kritikusa Lantos Gabriella egészségügyi menedzser (az Új Világ Néppárt egyik alapítója) így nyilatkozott Merkely professzor szereptévesztéséről:

„A cipész maradjon a kaptafánál, Merkely Béla meg a stentnél. Immunológiai kérdésekben nyilatkozva politikai megrendelést teljesít.”

Szép olimpiai napokat és a lehető legkevesebb munkát kívánjuk a professzornak.

Hajrá magyarok!

(Kép: Merkely Béla professzor közösségi oldala)

 

Merkely Béla

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

4 thoughts on “Merkely Béla, a reneszánsz ember

 • 2021.07.27 at 18:40
  Permalink

  Azt pontosan tudni, hogy Merkely eladta magát kilóra a hatalomnak. Lehetett ezt tudni már akkor, amikor kijelentette, hogy szerinte indokolt volt ennyi lélegeztetőgép megvásárlása. De előttem már jóval előbb leszerepelt, mint ember.
  A fiam-menyem egészségügyben dolgoznak, és ott hallották ezt a sztorit Merkely egykori kollégáitól. Nem tudni melyik vidéki kórházban történt, sok-sok évvel ezelőtt, akkor még Merkely nem volt ilyen „nagy” ember. Műtétet végzett, ami nem úgy sikerült, ahogy Merkely megálmodta, és a műtét után végigment a kórház udvarán, ahol a kórház macskája napozott. Merkely akkorát rúgott a macskába, hogy eltört a gerince. Aki erre képes, az lehet bármilyen doktor, lehet bármilyen végzettsége, az ilyen előttem nem ember. Most meg hogy ő is csak egy nyalóka, nekem már csak egy senki. Jövőre, ha szerencsésen sikerül megszabadulnunk a fidesztől, ezekkel az emberekkel, mint Merkely is, vajon mi lesz?

 • 2021.07.27 at 19:49
  Permalink

  Mocskos egy gerinctelen lény, hogy lehet valaki ilyen becstelen és OV seggét nyalja, biztos jó pénz és elörejutás a jutalma, undoritó egy féreg, nem tudja mi a becsület !!!

 • 2021.07.27 at 19:52
  Permalink

  Az ilyen gerinctelen illetők a váltás után az uj kormányhoz csapódnak majd , a szöveg pedig az lesz „”sosem voltak fidesz kedvelők csak kényszeritették szegényt „”” aljas egy némber

 • Pingback: Müller Cecília megint lejáratta saját magát! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest