Mi van itt, emberek? Tengelyt akasztott Fürjes, Matolcsy és Lázár

Fürjes Balázs a Spirit Fm műsorában többek között a Völner-ügyet, a repülőtér vásárlást és Budapest országos túlsúlyát is érintette. A dolog pikantériája, hogy tette mindezt úgy, hogy közben nekiment a NER két ikonikus alakjának: Matolcsynak, és Lázárnak, még ha “lájtosan” is…. Erre eddig nem sok példa volt.

Völner -ügy kormányzati tálalása

Fürjes Balázs szerint a Völner-ügyben az az érdekes, hogy az érintett és a pártja hogyan kezelte a gyanúsítást és a mentelmi jog kérdését.

“Völner Pál azonnal lemondott, nem bújt az ártatlanság vélelme mögé. A Fidesz parlamenti frakciója meg azonnal nyilvánvalóvá tette, hogy kiadja a mentelmi jogát az érintettnek”

– mondta a Spirit Fm Harcosok Klubjában a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Budapest a kormány “szívügye”

Fürjes Balázs Vitézy Dáviddal együtt a ferihegyi reptérre vezető kötöttpályás közlekedési útvonalról tárgyalt Gulyás Gergellyel. Ehhez képest Matolcsy György a Magyar Nemzetben amellett érvelt, hogy az állam ne vegye meg a ferihegyi repteret, helyette a fővárostól távolabb építsen egy újat. A jegybankelnök azzal érvel, hogy csökkenteni kell Budapest nemzetgazdasági súlyát.

Arra a kérdésre, hogy az ilyen típusú kijelentések nem könnyítik meg a Fidesz budapesti jelöltjeinek a dolgát, Fürjes Balázs úgy reagált, hogy nem is nehezítik. A jegybank a monetáris politikáért felől, első számú feladatuk az infláció letörése, úgyhogy

“érdemes mindenkinek a saját háza táján söpörni”,

Matolcsy György nem kormányzati szereplő és a Fideszhez sincs köze. Az államtitkár szerint ezzel szemben a kormány és a Fidesz álláspontja Budapesttel kapcsolatban egyértelmű, a

“szívügyük”.

Budapest hagyjon levegőt Magyarországnak

Lázár János a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train átadásán azt mondta, Budapest hagyjon levegőt Magyarországnak, szerinte ugyanis az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék. Fürjes Balázs erre úgy reagált, hogy van egy közös ebben a pillanatban Lázár Jánosban és Matolcsy Györgyben, mégpedig az, hogy egyikük sem a kormány tagja.

Arról is beszélt, hogy Budapestnek mindig az a jó, hogy ha a kormány és a városvezetés együtt tud működni:

“Most választók azt a döntést hozták, hogy egy jobboldali kormány mellé választottak egy baloldali városvezetést, a poltikai viták ellenére is együtt kell működni”

A repülőtér kapcsán elmondta, hogy a kormány álláspontja világos: nemzetstratégiai hiba volt a reptér privatizálása, óriási hiba volt, hogy a privatizációs szerződés minden jogot feladott, a magyar állam ma nem tud beleszólni abba, hogy a külföldi tulajdonos hogyan fejleszti a repülőteret. Nem véletlen, hogy az Európai Unióban a repülőterek 85 százaléka állami tulajdonban van, ezért vissza kell vásárolni a repülőteret.

Fürjes a kihívások embere

Fürjes Balázs leszögezte, hogy ő saját választókerületéért felel, az ő esélyeiről tud beszélni, azért felelős. Budáról sokan azt gondolják, hogy csak születni nehéz oda, és ezért nehéz pénzt szerezni. Ezzel szemben a budai polgárok pontosan tudják, hogy probléma, kihívás van, ezért szerinte olyan egyéni képviselőre van szükség, aki bejáratos a kormányzati politikában, akinek nem remeg meg a lába, ha miniszterelnökkel, pénzügyminiszterrel kell vitázni. Saját esélyei kapcsán elmondta, hogy szereti a kihívásokat,

mínusz 13 százalékról indul: “innen szép nyerni”.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e, hogy a körzetében Hajnal Miklós nyert Komáromi Zoltánnal szemben, elmondta, hogy nem érdekelte az ellenzéki háziversenye, minden résztvevőnek és a nyertesnek is gratulált. Elmondta, hogy nem hallott még Hajnal Miklóstól a részletekről, ami alapján a kettejük vitáját le lehetne folytatni. Nagyon bízik benne, hogy január-februárban le lehet folytatni a vitát, ő továbbra is nyitott rá.

A Városháza-ügy kapcsán azt mondta, hogy a magyar politikában kétféle politikus létezik:

van, aki mindenhez is ért, meg aki olyan, mint ő.

Neki a budapesti városépítési munka a feladata, ott is úgy van vele, hogy több emberrel is egyeztet. Szerinte a kormányzatnak semmi köze a budapesti Városháza-ügyhöz, ez egy önkormányzati kérdés. Fel is állt egy vizsgálóbizottság, ha van olyan összefüggés, akkor az a magyar igazságszolgáltatás dolga lesz.

(Forrás)

Minden ami Fürjes Balázs

fürjes

Egy hozzászólás itt: “Mi van itt, emberek? Tengelyt akasztott Fürjes, Matolcsy és Lázár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük