Miért oltják megkésve a diákokat? – Azokat, akiknél egy nap háromig tart…

A Pedagógusok Szakszervezete szerint késő lesz augusztus végén beoltani a diákokat, hiszen tartanak attól, hogy a járvány szeptember elejére már berobban – hangzott el mindez az RTL Híradóban. Ez az egész legalább annyira érthetetlen, mint az a kormánydöntés, hogy a minden idők „leggrandiózusabb” háromnapos augusztus 20-i ünnepségsorozatra feloldanak minden járványügyi tiltást, szigorítást.

Szabadság, elvtársak?

Boldogkői Zsolt virológus szerint minden tömegrendezvény növeli a fertőzés kockázatát, a delta variáns ráadásul nagyon könnyen terjed és a fertőzések 2/3-ánál tünet nélküli a vírushordozó. Úgy gondolja, a szülőknek minél hamarabb regisztrálniuk kellene a 12-17 év közti gyerekeiket az oltásra.

De mit mond a főnök?

Az iskolakezdés előtt is sor kerül majd külön oltási napokra, az iskolakezdés előtti két nap – mondta el júliusban Orbán Viktor miniszterelnök. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez már késő lesz, mert tartanak attól, hogy a járvány tanévkezdésre robban be és a védettség augusztus végi oltással október végén fog kialakulni.

Az EMMI az RTL-nek elmondta:

a 12-17 éves diákok közül 191 ezren regisztráltak és 154 ezr diák meg is kapta az oltást

-olvasható a portfolio-n.

Pedig jobb lenne félni mint….

Se tűzijáték, se honvédségi légi parádé, se zászlófelvonás nem volt tavaly augusztus 20-án a koronavírus világjárvány miatt, idén viszont a kormány a valaha volt legnagyobb ünnepségsorozatra készül: három napon keresztül, tizenhét helyszínen több száz programmal és Európa legnagyobb tűzijátékával várják a látogatókat. Az ünnepségsorozat idejére ráadásul felfüggeszti a járványügyi korlátozásokat: nem lesz érvényben a létszámkorlátozás és a részvételhez védettségi igazolvány sem kell. Az ATV Start vendége Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi kabinetvezetője volt.

A korábbi tisztifőorvos, Falus Ferenc felhívta a figyelmet, a környező országokban már hetente duplázódnak a fertőzöttségi adatok, ezért mindenkinek a távolság betartását és FFP2 maszkot javasol a rendezvény idején is. Rusvai szerint azonban az ünnepség kisebb kockázatú, önmagában nem indít el egy negyedik hullámot, az igazi problémát az iskolakezdés és a nyaralásból hazatérők jelentik majd.

Kapcsolódó

 

diákok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük