Mikor jönnek végre az embervédők, vagy az embervédörség, bánom is én, csak valami EMBERSÉGET!

Egy drámai video tartja izgalomban az országot, ezen egy önmagából kifordult ember üvölt a buszon, mert le akarják szállítani, mivel nincs maszkja. Az egész ország  a sofőr türelmét dicséri és szigorításért hörög. Bocs, de hol marad az emberség?

Igen, a maszk elengedhetetlen!

Tisztázzuk rögtön az elején, a maszk szerintem is fontos eleme a védekezésnek. A legtöbb esetben magam is a sofőr pártján állnék, ám ha az ember figyelmesen meghallgatja a videót, rá kell ébrednie, hogy az messze nem a maszkról, még csak nem is a járványról, hanem egy ember személyes tragédiájáról szól, és ezt nem veszi észre, magam sem értem miért az ország.

Miért van az, hogy ha a sajtó, vagy a közösségi média felhívja a figyelmet egy-egy krízishelyzetben élő emberre, azonnal megindulunk, segítünk, olyankor erőnk felett is, (hálás köszönet érte) ám ha magunkra vagyunk hagyva, szinte soha nem ismerjük fel a nyomort, a kiszolgáltatottságot.

Embervédörséget!

Az állatok szenvedéseire -nagyon helyesen- már az egész társadalom érzékeny, megszámolni sem lehet, hogy hány, meg hány szervezet alkot fölöttük védőernyőt és még így sem teljes a védelmük. De mi lesz az emberekkel, akiket sokkal több atrocitás, dráma és csapás ér és ehhez képest kevés az igazán karitatív szervezet.

Ez a szerencsétlen asszony is mit üvölt a felvételen?

“Nincs pénzem maszkra…. honnan vegyek három naponta 300 forintot maszkra?…. Éhes vagyok, érted!!!…”

Egy ember éhes és nemcsak úgy, “hogy hazáig ki kell bírni”, hanem reménytelenül és akkor egy ország értetlenkedik és beszéli meg, hogy kellene megrendszabályozni őt és a hozzá hasonlókat.

Kedves (?) BKV…

Tudom én, hogy rosszul állsz anyagilag, de az ilyen és hozzá hasonló nyomorban élő emberek, akik még éhesek is, még “nálad” is nyomorultabbak. Mi lenne, ha sofőrjeid kapnának műszakonként néhány maszkot, hogy a szemmel láthatóan súlyosan nyomorgó embereknek csak úgy odaadhassák? Biztosan találnátok olyan céget is, aki mellé állna ennek a valóban emberbarát kezdeményezésnek.

Nos igen, a társadalmi érzékenyítés már jó úton halad, de a személyes? – az bizony még, ahogy pestiesen mondják: a fasorban sincs! Tisztelet természetesen a kivételnek, akik közül alighanem senki sem volt ott a buszon.

Előzmény

üvölt

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2020.10.29 - 16:44
  Közvetlen hivatkozás

  Állítólag világjárvány idején az állam dolga a védekezés. És ebből mit láttunk mi? Hogy a toporzékolás-és külügyér, felváltva Orbánnal pózoltak a reptéren, fogadva a nemtomhány millió maszkot, amikből azon melegében el is adományoztak ugyancsak nemtom hány milliót. Persze nem a Magyarországon élő, és ide adót, és talán a világ legmagasabb áfáját fizető emberek kaptak belőle, hanem Szerbia, Macedónia, a Vatikán, és még ki tudja hány helyre. Ahogy Orbán jónak látta. Kár, hogy a konzultációs (inzultációs) ívekben nem volt olyan kérdés, hogy szeretnénk e, hogy Orbán egyszemélyben döntsön az EU-s, és közpénzekről, és az azokból vásárolt védelmi eszközök felhasználásáról. A bizonyíthatóan rászoruló emberek miért nem kapnak mosható maszkokat?

  Válasz
 • 2020.10.30 - 00:03
  Közvetlen hivatkozás

  Amíg ez a nép defektes addig az orbán jót röhög és visz mindent amit a ragacsos keze elér! Ha továbbra is így akarunk élni, akkor csakis a fideszre kell szavazni! Hát hajrá MO, hajrá magyarok!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük