Sorting by

×

Nagy Bandó András: “…míg Márki-Zay félreérthető mondatokat mond, az ellenfelei félreérthetetlen gazságokat cselekszenek!….”

Polgár az, aki nem kötelezi el magát egyik párt mellett sem, aki az adott kormány és koalíció négyéves teljesítményét értékelve ikszel valamelyik alakulatra. Vele szemben a párthű választó nem mérlegel, számára egy a zászló, mindegy, hogy a zászlóvivő jól vagy leszerepelt. A párthű választót az sem érdekli, hogy a parlamentben nem őt és nem a körzetét képviseli a képviselője, csupán vezéri döntés szerint nyomja a gombot – mondta a 75 éves Nagy Bandó András a 24.hu-nak adott nagyinterjújában.

Én nem tartozom törzsekhez,

de a megszólalásaim, az interjúim alapján mondhatnak balosnak, ha a szolidaritás kerül szóba, liberálisnak, ha az emberi szabadságról van szó, jobboldali konzervatívnak, ha a nemzeti érzelmeimről és a keresztény-zsidó kultúráról, a családról és a hagyományok őrzéséről beszélünk. A döntéseimet értékelés után hozom, és így eshetett meg, hogy 2010-ben az MSZP-SZDSZ helyett a Fidesz jelöltjére, Nagy Csabára adtam az egyéni voksot, a pártok közül pedig az LMP-nek. Ekkor is polgárként döntöttem. 2014-ben a balnak és a jobbnak is üzentem az indulásommal, mégpedig azt, hogy egyikükből sem kérek.

A hivatásos politizálás szele…..

1990-ben, Orfűn polgármesterré választották, erre az időszakra így emlékezett:

“…én voltam az ország első szabadon választott polgármestere, ugyanis Orfűn számolták össze leggyorsabban a szavazatokat! (…) Egy év alatt beletettem négyévnyi munkát. Mellékállásúként sem heti két délutánt adtam az életemből Orfűnek, hanem a hétfő reggeltől vasárnap éjjelig terjedő összes időmet. Mindezt talpig becsületesen!…”

Arról, hogy miért adta fel egy év után a “hivatalt”, így mesélt:

Nem jutott időm olvasni, írni, föllépni, és nem akartam szellemileg belerokkanni az áldozatos munkába. Az járt a fejemben, hogy én nem nyolc-kilencszáz ember szolgálója akarok lenni, hiszen mindig, egész életemben ezreket, néha milliókat nevettettem.

2014-ben ő is indult az egyéni mandátumért a hódmezővásárhelyi körzetben, méghozzá az LMP jelöltjeként, Schiffer András kérésére. Ma úgy gondolja,

“….én a politikában csak Magyarországhoz tartozom, és amikor döntök, arra voksolok, akiről azt föltételezem, hogy valóban a hazánk érdekében fog munkálkodni. Aztán persze, ha jön a pofára esés, várom a következő választást. Őrzöm a függetlenségemet, vagyis egyik oldalhoz sem tartozom….”

Covid-hatás

A Covid-járvány okán bevezetett korlátozásokat nehezen élte, éli meg, de lát fényt a bizonyos alagút végén….

“…míg ’86-ban 555 önálló estet adtam, tavalyelőtt mindössze hatot, tavaly ötöt. Azért 2020. március végén bemutattam a Meglepem e kávéházi szegleten című verses estemet, és forgott a Bandó kabaré is. Most is csak a pandémián múlik, hányszor lépek pódiumra….”

A pandémia „mellékhatásaként” végre teljesült a régi vágyam, mégpedig az, hogy az életem utolsó húsz évében festeni fogok – mondta Nagy Bandó hozzátéve

“…nyolcvan portrét festettem azokról a hajléktalanokról, akikért egykor dolgoztam, festek orfűi öregeket, és megfestettem két tucat nagy zeneszerzőt, muzsikájuk „színvilágába” illesztve a portréjukat. Immár háromszáz kép várja, hogy május 13-án az Orfűi Faluházban kiállítsak…”

“…Péter, ha összekapod magad, te leszel Magyarország következő miniszterelnöke…”

A fenti mondatot Márki-Zay Péter önkormányzati választási győzelme napján írta az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, ma úgy gondolja,

“…Fölfegyverzett hadihajót nem lehet kis ladikokból legyőzni. Legyen meg a közösen épített hajójuk, mert arra már fölállhat a kapitány. Győzelmük esetén bőven ráérnek „pártoskodni”, gittegyletet játszani. Mindezt hét éve vetettem papírra! Rá lehet keresni. Na most, én 2017-ben Márki-Zayban láttam meg ezt (…) ő az, aki a gittegyletek élén állva képes lehet célba juttatni az egységes ellenzéket….”

Márki-Zay “mondásairól”….

“…Ahogy a polgármesterség, az előválasztás és az azóta zajló csatározások során politikussá érik Péter, úgy lesznek egyre pontosabbak, egyre kevésbé félremagyarázhatóak a kijelentései.

Ráadásul, míg ő félreérthető mondatokat mond, az ellenfelei félreérthetetlen gazságokat cselekszenek.

Hamar kiszúrom, amikor hazudik valaki, Péteren pedig mindig azt látom, hogy őszinte, őt csak az érti félre, aki eleve félre akarja érteni. Fejből beszél, s ebben benne van, hogy néha pontatlan, de nem beszél mellé. Orbán papírból olvas, sehol egy hiba, amibe belekapaszkodhatnál, de rajtakapható, amikor nem mond igazat. Az őszinte beszéd akkor is nyerő, ha van benne hiba. A hazug beszéd pedig akkor sem nyerő, ha hibátlan….”

A riport további érdekfeszítő részleteit feltétlenül olvassa el a 24.hu-n!

Kapcsolódó

 

Nagy Bandó András: "...míg Márki-Zay félreérthető mondatokat mond, az ellenfelei félreérthetetlen gazságokat cselekszenek!...."

átver

Egy hozzászólás itt: “Nagy Bandó András: “…míg Márki-Zay félreérthető mondatokat mond, az ellenfelei félreérthetetlen gazságokat cselekszenek!….”

  • 2022.02.07 - 13:41
    Közvetlen hivatkozás

    Azt amit a 2002-2010 közötti kormányok csináltak, azt már sok nyugati kormány megtette, legfeljebb nem volt “igazságbeszédes miniszterelnökük), és ezt akkor is lehetett tudni, és azt is, hogy a fidesz csak rosszabb lesz, és aki ezt nem érte fel ésszel, az akkor született, vagy valamit nagyon félreértett, és nagyon bedőlt az akkori fidesz hazugságoknak. 😢

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.