Nem adjuk át a szlovákoknak a Szputnyik vakcina bevizsgálásának eredményét! Ön szerint miért? - Frissítve! - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem adjuk át a szlovákoknak a Szputnyik vakcina bevizsgálásának eredményét! Ön szerint miért? – Frissítve!

Újabb elképesztő és elkeserítő hír: a Telex szerint a magyarok nem adják át a szlovákoknak a Szputnyik vakcina bevizsgálásának eredményeit, arra hivatkozva, hogy az oroszok ezt megtiltották – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Hirdetés

“Ez azért rendkívül súlyos fejlemény,

mert korábban beszámoltam róla: az OGYÉI úgy engedélyezte az orosz vakcinát, hogy saját állítása szerint nem vizsgálta meg, hogy az van-e az ampullákban, mint ami rá van írva.

A szlovákoknál viszont azért áll 200 ezer adag egy hónapja a raktárban, mert ők megvizsgálták és MÁS HATÓANYAGTARTALMÚ ampullát kaptak, mint ami a leírásban szerepel.

Ezek után fordultak a magyarokhoz az engedélyezés óta kiadott vizsgálatok eredményeiért, ugyanis az OGYÉI előírta, hogy minden beérkező tételnél el kell végezni a vizsgálatokat (és lássunk csudát, amire december 28 és január 20 között nem volt ideje az OGYÉI-nek, azt a második adag vakcina beérezésekor elvileg 3 nap alatt elvégezték).

 

Szputnyik

 

Az, hogy a magyarok nem adják ki a vizsgálatok adatait egy másik EU-s országnak, példátlan.

Ezzel a lépéssel rendkívül mértékben csökkenthetik az oltásokba vetett bizalmat. Nem az az oltásellenes ugyanis, aki felhívja erre a figyelmet, hanem aki ilyen példátlan módon titkolózik.”

“Aki teheti, oltassa magát természetesen!

De ha száz origo és tv2 lejárató cikket kapok a propagandától akkor is ki kell mondani: elfogadhatatlan a magyarok zsarolása azzal, hogy aki nem fogadja el a keleti vakcinát, az a sor végére kerül. És elfogadhatatlan a vizsgálati eredmények eltitkolása, miképpen elfogadhatatlan Gulyás mai nyilatkozata, ahol újból megtagadja annak a statisztikának a kiadását, hogy melyik vakcina után hány megbetegedés/haláleset történt.

A titkolózás az igazi oltásellenesség!!

A Telex cikke  a Szputnyik ügyről itt olvasható A februári bejegyzésem vizsgálatok hiányáról pedig itt.

Végül ismét el kell mondani: azoknak a szakembereknek, akik ehhez némán asszisztálnak, az unokáik is szégyelleni fogják a nevét.”

Frissítés!

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V vakcinát

– közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) csütörtökön a Twitteren.

“Sajnálatos módon, a hatályos szerződést megsértve a (szlovák) Gyógyszerfelügyeleti Állami Intézet (SIDC) szabotázst követett el, szándékosan olyan laboratóriumba küldve tesztelésre a Szputnyik V-t, amely nem tartozik az EU gyógyszerfelügyeleti hálózatához, noha ilyen laboratóriumok hozzáférhetők voltak”

– állt a RFPI közleményében.

A szlovák szakhatóság korábban kifogásolta,

hogy az Oroszországból érkezett vakcina nem egyezik meg azokkal a mintákkal, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgál, és amelyet a The Lancet szakfolyóirat is tanulmányozott. Ezt az állítást a RFPI hazugságnak minősítette.

“Az SIDC dezinformációs kampányba kezdett a Szputnyik V ellen és újabb provokációkra készül. A SIDC azon állítása, miszerint a Szlovákiába eljuttatott Szputnyik V-szállítmány nem ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a The Lancet által leírt vakcina, hamis hír”

– állította az RFPI a Kommerszant című lap beszámolója szerint.

Az orosz szuverén alap hangsúlyozta, hogy a vakcinaszállítmányokat a Gamaleja Intézet szigorú minőségellenőrzésnek veti alá, és annak minőségét 59 ország szabályozói megerősítették. Az RFPI azzal a kéréssel fordult a szlovák kormányhoz, hogy az EU által hitelesített laboratóriumba küldje tesztelésre a vakcinát, és

április 6-án levelet küldött a vakcina visszaszolgáltatását kérve a sokszoros szerződésszegés miatt, mégpedig azért, hogy más országokban még fel lehessen használni.

Szlovákia, amely az Európai Unióban Magyarország után másodikként hagyta jóvá a Szputnyik V felhasználását,

március 1-jén kapta meg az első, 200 ezer adagos vakcinaszállítmányt, amelyet a felhasználás előtt a szlovák szakhatóságnak ellenőriznie kellett. A szerződés Pozsonyban komoly politikai ellenállásba ütközött, ami Igor Matovic szlovák miniszterelnök lemondásához vezetett.

Forrás

Szputnyik

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.