Oltási verseny? Ki itt az oltásellenes? - Városi Kurír

Sorting by

×

Oltási verseny? Ki itt az oltásellenes?

Miközben a kormánysajtó az “oltásellenes ellenzékről” szóló híreket ontja, egy friss felmérés szerint az ellenzékiek körében többen vannak az oltáspártiak, mint a kormánypárt szavazói között, a legnagyobb hajlandóságot a szocialista szimpatizánsok mutatják.

Hirdetés

A jobboldali szavazók szkeptikusabbak

A megkérdezettek kétharmada nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek, a jobboldali szavazók pedig szkeptikusabbak az oltások elfogadását illetően, mint a baloldaliak – egyebek mellett ez derült ki a Publicus Intézet ezerfős mintán végzett felméréséből, amelyet a Népszava megrendelésére készítettek és a Napi.hu szemléje alapján ismertetünk. Arra a kérdésre, hogy ha választhatna az oltóanyagok közül, beoltatná-e magát a koronavírus ellen, a Fidesz-KDNP szimpatizáns szavazók 51 százaléka válaszolt „inkább igennel”, míg a szocialistákhoz kötődők 84 százaléka felelte ugyanezt. A kormánypárti szavazóknál magasabb volt az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok és a Momentumosok körében is. Az összes megkérdezett 61 százaléka, s ezen belül a fideszes pártszimpátiájú válaszadók harmada vélekedett úgy, hogy az ellenzék nem oltásellenes. Az oltási hajlandóság terén nincs kiugróan nagy különbség a Budapesten, valamely megyeszékhelyen, más városban vagy községben élők között. Az oltási hajlandóság februárról márciusra is növekedett valamelyest.

oltás

Verseny sorrend

A vakcinák közül az oltást elfogadók közül legtöbben a Pfizer mellé tennék le a garast (76 százalék), ezt a Moderna követi, (56 százalék), majd fej-fej mellett a kínai Sinopharm és a Szputnyik V (49-49 százalék) követezik. Az AstraZeneca-Oxford oltóanyag esetében érzékelhető az utóbbi hetekben napvilágot látott hírek okozta bizonytalanság, ezt a megkérdezettek 45 százalék tartja jónak..

Amikor a felmérést végzők egyenként kérdeztek rá a konkrét vakcinákra, akkor a kínai Sinopharmot a fideszes érzelműek 75 százaléka elméletben elfogadta volna, miközben a jobbikosoknak mindössze 18 százaléka mondana rá igent. Pfizerrel a kormánypártiak 68 százaléka, az ellenzékiek a 86 százaléka beoltatná be magát.

Kapcsolódó

Oltás

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.04.09 - 09:11
    Közvetlen hivatkozás

    A baloldal NEM oltásellenes, erről nincs vita. Az ellenzéki pártok többsége viszont tudja, hogy EMA által nem engedélyezett vakcinát beadni kockázatos lehet. Erre hívják fel a figyelmet. Ennek ellenére nem utasítják el az oltást, azt akarják, hogy a kínaiak és oroszok kérjék az engedélyezését. Az orbánisták szerint ha a képviselőik beadatják a keletit az a baj, ha nem, az. Az orbáni hazugságcsapdából sehogy sem jöhetnek ki jól. Nem is érdemes az orbánistákkal leállni vitázni, mert nem vitaképesek. Érvek helyett mindig a kiadott szöveget ismételgetik, Gyurcsány, migránsok, Brüsszel. Az ellenzék egyes pártjai, bár a felhatalmazási törvény óta saját bevallása szerint is Orbáné minden felelősség, kiállnak az emberek egészségének védelme érdekében, amit inkább elismerni kellene. Irónia: nem is értem, hogy egy éjfél előtt 1 másodperccel benyújtott képviselői indítványban Semjén miért nem kéri, hogy törvény mondja ki, a baloldal ellenség, minden megnyilvánulásuk, cselekedetük sérti a magyarok szuverenitását, ezért Gulágra velük!

    Válasz
  • Visszajelzés: "Magas labda volt, le kellett csapni!" - így indult a Fidesz "baloldal oltásellenes"-mantrája - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.