Nem cicóztak, gyorsan kattant a bilincs…., de a társak még portyáznak!

A trükk nem eget rengető, de akivel először esik meg, hiába hallott már hasonlóról, simán bedől. Ki ne adna oda bármit – mindent – ha a szeretett családtagja bajban van? Még egyszerűbb a bűnöző dolga, ha idős embert választ embertelen játékához.

A “más ember” lehet éppen Ön….

Egy férfi rendőrnek kiadva magát 2018. október 1-jén délelőtt felhívott egy zuglói idős asszonyt azzal, hogy balesetet okozott a lánya, akinek a kárrendezéshez pénzre van szüksége. Az elkövető elmondta a sértettnek, hogy miután összeszedte a pénzt, vigye le a lakása elé.

A pénzért a 31 éves esztergomi B. Gábor ment, akinek az idős asszony több mint kétmillió forint értékben adott át készpénzt és ékszereket. A pénzátadás után kiderült, hogy a sértett lánya nem okozott balesetet, ezért értesítette a rendőröket. Az idős asszony által adott személyleírás, valamint a kamerafelvételek alapján B. Gábort még aznap délután a Frangepán utcában felismerték és elfogták a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság

XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Gábort csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök a férfi ismeretlen társait továbbra is keresik.

Hogy a felnövekvő generáció ne szívhassa magába a csalást, ne legyen példa a lopás, a hazugság!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük